Yaz döneminde beslenme

Yaz döneminde beslenme

Beslenmenin karın doyurmak olarak algılandığı, fast food yiyecekler, tatlılar ve aburcuburların bolca tüketildiği günümüzde, şişmanlık önemli bir sağlık sorunu olarak görülüyor.

Yetkililer ağızdan alınan her kalorinin harcanmaması durumunda depolanmış yağ olarak yerini aldığına dikkat çekiyor. 
Obezitenin estetik bir kaygıdan öte önemli bir sağlık problemi olduğuna dikkat çeken Akademi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gonca Turan Uzuner, bunun mutlaka tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunu olduğunu vurguladı.
Yaz mevsiminde günlerin uzun olması nedeniyle daha fazla yemek yenildiğine işaret eden Gonca Turan Uzuner, “Özellikle geç saatlere kadar süren akşam yemeği sırasında yağlı ve ağır yemekler yenmesi vücut dengesini bozabilmektedir. Gereğinden fazla besin tüketimi ve sıcaklar bir araya geldiğinde de şeker, tansiyon ve kalp ile ilgili şikayetlerde de artış olabilmekte. Özellikle bu dönemde kana hızlı karışan ve kan şekerinde ani dalgalanmalara neden olan basit şekerler yerine bizi daha uzun süre tok tutan kompleks karbonhidrat içeren besinleri tercih etmeliyiz. Yalnız bu gıdaları tüketirken de aşırıya kaçmamak gerekiyor. Çünkü meyvenin içinde de şeker vardır ve fazla tüketildiğinde kilo artışına ve şeker hastalarında kan şekerinde yükselmelere neden olabilir. Ayrıca meyvenin ana öğün gibi değil de ara öğünlerde tüketilmesinde fayda vardır” dedi.
Uzuner, yaz aylarında dikkat edilmesi gereken diğer bir konunun da su tüketimi olduğunu belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.