Yatırımlar gecikti

Yatırımlar gecikti

Konya'da devlet ve belediyeler tarafından yapılması planlanan birçok yatırım ya erteleniyor ya da gecikiyor. Bazı yatırımlar ihaleyi alan firmanın sorumluluğunu yerine getirmemesi yüzünden durdu. Söz konusu yatırımlarse için ciddi paralar harcandı

Kelebekler Vadisi, Selçuklu Kongre Merkezi, Numune Hastanesi, Şehir Hastanesi ve Sağlık Bakanlığı'na devredilen Endüstri Holding'in eski binasında ciddi bir gecikme sözkonusu. Numune Hastanesi'nde yeniden ihaleye çıkıldı. İhaleyi alan yeni firma işe başlayacak. 2 buçuk yıllık bir gecikme oldu. Şehir Hastanesi'nde yer tartışması devam ediyor. Hükümet, hastaneyi Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün arazisi üzerine inşa etmek istiyor. Sivil toplum kuruluşları ise karar karşı çıkyor. Endüstri Holding'in eski binası Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Bakanlık binada bakım ve onarım çalışması yapacak. Devir işleminin arıdından 2 yıl geçmesine rağmen hala bir çalışma yok. Bina atıl vaziyette duruyor.

PEŞ PEŞE KONGRE MERKEZİ YAPILIYOR

Selçuklu Belediyesi'nin dev projelerinde gecikme yaşanıyor. Konya'da belediyeler tarafından peş peşe kongre merkezi yapılıyor. Karatay'da 2 kongre merkezi inşa edildi. Merkezlerden biri daha çok düğün salonu olarak kullanılırken, biri de henüz ciddi bir organizasyona ev sahipliği yapmadı. Geçtiğimiz yıllarda temelleri atılan Selçuklu Kongre Merkezi'nin ise inşaatı durdu. Müteahhit firmanın gerekli şartları yerine getirememesi üzerine kongre merkezinde yeniden ihaleye çıkılıyor. Merkez yaklaşık 70 milyona mal olacak. Belediyenin en büyük yatırımları arasında yer alan merkezde 2 bin 200 kişilik kongre ve konser salonu, 800 kişilik tiyatro ve gösteri salonu, bin kişilik toplantı ve balo salonu, 3 adet seminer salonu, 4 adet toplantı salonu, 1 adet VIP toplantı odası, 1 adet VIP suit, 1 adet oda tiyatrosu, 1 adet sinema salonu, 1 adet restoran ve 1 adet basın enformasyon odası yer alacak. Merkezde ciddi bir gecikme var.

KELEBEKLER HALA UÇAMADI

'Aşkın Kanatları Müzesi'ni de içerisinde barındıran ve kelebeklerin özgürce uçuşabileceği Kelebekler Vadisi Parkı'nın aylar öncesinden tamamlanması gerekiyordu. Ancak yatırımın proje süresi de iş yapım süresi de uzadı. Kelebekler Vadisi için Selçuklu Belediyesi 26 milyon lira harcadı. Sille Parsana Mahallesi'nde yer alan ve o dönem Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu tarafından temeli atılan Kelebekler Vadisi Parkı, Konya'nın en büyük parkı olma özelliğine sahip. Kelebekler Vadisi Parkı, Türkiye'de kelebeklerle ilgili yapılan ilk çalışma olması özelliğiyle, Selçuklu Belediyesi'nin en önemli ve en büyük projelerinden biri. Kelebekler Vadisi Parkı, kelebeklerin pupa halinden ölümüne kadar her aşamasının yaşandığı üretim alanı, kapalı uçuş alanı, açık uçuş alanı ve kelebek müzesi olmak üzere 4 ana unsurdan oluşuyor. Vadinin içerisinde bulunan Aşkın Kanatları Müzesi ile Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanı inşa ediliyor. Ancak yatırımdaki gecikme sözkonusu. Vadi'nin ne zaman hizmete açılacağı kesinleşmedi.

TRAMVAY HATTINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Alâeddin-Adliye tramvay hattının çalışmaları ise hala devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcut tramvay hattına ilave olarak hayata geçirilecek Alaadin-Adliye arası cadde tramvayı, Mevlana Caddesi taşıt trafiğine kapatılmadan, araçlarla aynı koridoru kullanarak tarihi kent merkezine hizmet verecek. Alaaddin-Adliye tramvay hattında 7 adet istasyon bulunacak. Güzergahın sonunda raylı sistem taşıtları için depo alanı ile bakım ve oranım istasyonu yer alacak. Konya için önem arz eden projenin yatırım maliyeti; altyapı aktarımı, inşaat toplamı ve elektro-mekanik olmak üzere toplam 80 milyon 576 bin 100 TL.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum