Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerinin Ritm Grubu Birinci Oldu
Balıkesir'in Kepsut ilçesinde bulunan 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri tarafından kurulan "Hayatın Ritmini Yakala" isimli ritm grubu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Sahnesi (CSO) Vurmalı Çalgılar Festivali'nde en iyi grup seçildi. Geçen yıl imkansızlıklar sebebiyle enstrüman yokluğu yaşayan ve bardaklarla festivale katılan grup, yine önemli bir başarı elde etmişti. Küçük bir ilçenin köylerinden okumak için gelen yetenekli öğrenciler, zorluklara rağmen uluslararası bir festivalde birinci oldu. Müzik öğretmeni Nuri Dağdelen, yaptığı açıklamada her türlü imkânsızlığa rağmen köy çocuklarıyla büyük işler başarıp insanların gönül tellerine dokunduklarını söyledi.
Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve CSO sanatçısı Dinçer Özer'le ortaklaşa düzenlenen 8. Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali kapsamında resmî ve özel bütün ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılabildiği yarışmada, 81 ilden binlerce başvuru arasından 12 okul, gösteri sergilemeye hak kazandı. Öğretmen Dağdelen'in çabalarıyla kurulan Hayatın Ritmini Yakala isimli ritm grubu öğrencileri, ilk defa darbuka ve defle o zaman tanıştı. Birçok mekânda sahne alan, Türkiye'de isim yapmış çok değerli müzik eğitimcilerinin takdirini toplayan grup, birçok yerden davet ve teklifler alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile CSO desteklediği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca "Eğitimde En İyi Sanat Hareketi" ödülüne lâyık görülen 8. Dinçer Özer Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali'nde sahne almaktan büyük gurur duyduklarını belirten Dağdelen, "Yaklaşık üç aylık bir hazırlığın sonunda tamamladıkları çalışmayı sunan müzik topluluğumuz, CSO salonunda sahne aldı. Bulgaristan'dan Sofya Müzik Okulu ve toplamda 12 okulun katıldığı festivalde okulumuzu Can Demir, Zeynep Aydoğan, Mahsun Bilgiç, Çilem Koçak, Sezer Avcu, Merve Bozbek, Ramazan Bozbek, Zehra Gümüş ve Şerafettin Çelik temsil etti." dedi.
Kepsut İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Durmuş ise müzik eğitiminde çok büyük önemi olan vurmalı çalgılar yöntemini desteklemenin, öğrencilerin kendilerini ifade edebileceği sanat ortamlarının oluşması açısından önemli olduğunu bildirdi. Müziğe ilgi duyan öğrencilerin CSO salonunda sahneye çıkmasına imkan sağlayan sanatçı Özer'e de teşekkür ederek, "Müzik topluluğumuzu oluşturan ve öğrencilerimizi yetiştiren müzik öğretmenimiz Nuri Dağdelen'i ve uluslararası düzeyde okulumuzu başarıyla temsil eden müzik topluluğu öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim." diye konuştu. CİHAN
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.