Yasakları görmeyenler oy derdine düştü

Yasakları görmeyenler oy derdine düştü

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu tarafından düzenlenen 188. Hafta basın açıklamasında sorunlar bir kez daha gündeme getirildi

Bu hafta basın açıklamasını yapan platform üyesi Bayram Vanlı, ülkede inançlara yönelik baskılarda herhangi bir gevşeme, yasaklarda azalma görülmediğini söyledi. Vanlı, “Ülkede bu yasaklara duyarsız kalanlara, aynı baskıyı yapan Avrupa ülkelerine fırça kayarak oy devşirmeye çalışanlara, önce kendi evinize, kendi eylemlerinize bakın diyoruz. Hayatın pek çok alanında devam eden başörtüsü yasağının fiili uygulayıcısı durumunda olanların Avrupa’daki peçe yasağına tepki göstermesinin mantıklı bir izahı olamaz. Madem siz peçe yasağına dahi tahammülü olmayan özgürlükçüsünüz, o zaman neden ülkedeki yasağı uygulamaya devam ediyorsunuz? Türkiye’yi tanımayanları Türkiye'ye Fransız olmakla nitelendiriyorsunuz. Peki, halkın inanç ve değerleri üzerinde bu kadar baskı yasak ve dayatma varken, bunların giderilmesi hususunda etkili ve ciddi adımlar atmayanları neyle nitelendireceksiniz?” dedi.

Basın açıklamasında Suriye’de yaşanan olaylara da değinen Vanlı, “Suriye rejiminin dış siyasette halkının sesi olan bir tutum izlemesine rağmen kendi içinde halkının sesine kulak tıkaması ve onların özgürlük taleplerine şiddetle cevap vermesi, doğu halkları üzerindeki diktatörlerin tabi bir uygulaması mıdır? Ne zaman bu liderler halklarıyla barışacak ve onların inanç değerlerine, özgürlük taleplerine olumlu cevaplar verecekler? Suriye halkının özgürlük taleplerini sonuna kadar destekliyor, mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında batılı zihniyetin ülkedeki uzantılarına da değinen Vanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: Modernleşmiş batılı zihniyetin ülkemizdeki uzantıları, kendilerini ülkenin hakimi halkı ise zavallı aydınlatılmaya muhtaç gerici bir azınlık olarak görmekteler. Kendilerini ilerici sayan bu güruh, kendilerinde hakaret etme ve aşağılama yetkisini de görmekteler. Batılı anlamda sanal olarak kabul edilen gösteri oyunları uygulayıcıları dine ve dini olana saygısızlıklarında sınır tanımamakladırlar. Onların bu tutumlarını şiddetli bir şekilde kınıyor, kendilerini yüce yaratıcının sıfatlarından mülhem, sanatçı ifadesiyle anmaktan imtina ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.