Yarıyıl tatili başladı

Yarıyıl tatili başladı
Öğrencilerin aldığı nota göre değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyen Gençlik Eğitim Kurumları Enderun Liseleri Rehberlik Öğretmeni Mehmet Doğan, “Öğrenciler, ahlakına göre değerlendirilir” dedi

2020-2021 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi sona erdi. İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencileri karne almanın heyecanını yaşadı. Konya'da 450 binden fazla öğrenci karnesini alarak, yarıyıl tatiline girdi. İlk dönemin sona ermesiyle birlikte öğrenciler de 21 günlük tatile çıktı. Bu yılın ilk eğitim dönemi ise pandemiden ötürü çok farklı olayların ve gelişmelerin yaşandığı bir dönem oldu. Öğrenciler, korona virüs tedbirleri kapsamında okula gitmedi. Eğitim, online yapıldı.

AİLELERE ÇAĞRI: “BIRAKIN ÖĞRENCİLER TATİL YAPSIN”

Gençlik Eğitim Kurumları Enderun Liseleri Rehberlik Öğretmeni Mehmet Doğan, ilk dönemin öğrenciler açısından çok zorlu ve yorucu geçtiğini söyledi. 15 günlük yarıyıl tatilinin doya doya geçirilmesi gerektiğini dile getiren Doğan, “Tatil döneminde öğrencilerin tatili yaşaması şart. Ara sınıflar, 15 gün boyunca dinlenmeli. Sınava hazırlanan gruplar ise 3-5 gün güzel bir şekilde dinlenmeli daha sonra da çalışma planını yapmalıdır” dedi. Online eğitim sürecinde öğrencilerin neredeyse günün yarısını bilgisayar, telefon veya tablet başında geçirdiğini hatırlatan Doğan, “Sosyal noktadan öğrenciler sıkıntı yaşadı. Öğrenciler, bedensel ve fiziksel olarak bu süreçten zarar gördü. Çocukları tatil süresince çok baskılamamak gerekir. Ailelerin bu konuda dikkatli olması gerekir. Çünkü bu süreçte ebeveynlere çok önemli sorumluluklar düşüyor. Anne ve babaların tatil süresince çocuklarıyla kaliteli vakit geçirmesi, oyunlar oynaması gerekir. ‘Çocuklar serbest bırakılmalı’ derken anne ve baba kontrolünde serbest bırakılmaları gerekir. Kendi haline bırakılan çocuk ya telefonla ya da bilgisayarla vakit geçirecek. Biz, çocukların tatil süresince bilgisayar, telefon, tablet başında olmasını istemiyoruz. Çocukların velileriyle kaliteli vakit geçirmesini istiyoruz. Çünkü çocuklar, aylarca bilgisayar başındaydı. Bu süreçte öğrenci ve ailenin iletişimini de artırması gerekir” şeklinde konuştu.

adsiz-001.jpg

ÖĞRENCİ NOTA GÖRE DEĞERLENDİRİLMEMELİ

Notun her şey olmadığının altını çizen Gençlik Eğitim Kurumları Enderun Liseleri Rehberlik Öğretmeni Mehmet Doğan, daha sonra şunları kaydetti: “Öğrenci, aldığı nota göre değerlendirilmemeli. Öğrenci, notlarına göre farklı bir muameleye tabi tutulmamalı. Nottan daha önemli olan şeyler var. Bir anne ve baba için her şeyden önemli olan çocuğunun ahlakıdır. Nota göre değerlendirmede bulunmak, çocuklara yapılacak en büyük yanlıştır. Değerlendirme çocuğun ahlakına göre yapılmalı.” İkinci dönemden itibaren okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi gerektiğini de dile getiren Doğan, “Yüz yüze eğitimin yerini hiçbir uygulama tutmaz. Öğrencilerimiz öğrenmede zorluk çekiyorlar. Gerekli tedbirler alınarak, okulların açılmasını talep ediyoruz” dedi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.