'Yargının Terazi Ayarları Yerle Bir Edildi'

'Yargının Terazi Ayarları Yerle Bir Edildi'

Türk Eğitim Sen Antalya 2. Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, siyasi iktidarın, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası yürütme eliyle yargıya yaptığı müdahalelerle toplumda yargıya güvenin azaldığını söyledi. Toplumsal huzur...

Türk Eğitim Sen Antalya 2. Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, siyasi iktidarın, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası yürütme eliyle yargıya yaptığı müdahalelerle toplumda yargıya güvenin azaldığını söyledi.

Toplumsal huzur ve barışın sağlanmasında kurumlar açısından yargıya güvenin birinci sırada olduğunu belirten Kurt, iktidarın, yürütme eliyle yargıya 18 Aralık'ta darbe yapmasına bağlı yargının terazi ayarını yerle bir ettiğini kaydetti.

Başkan Kurt, Türk Eğitim Sen Manavgat Şube Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, 12 yıllık AKP döneminde en fazla mağdur olan sendikanın kendi sendikaları olduğunu iddia etti. Avrupa ülkelerinde unvanları başbakanda olsa adil yargılanmanın önü sonuna kadar açıldığını vurgulayan Kurt, buna en iyi örneğin Portekiz'in eski başbakanlarından Jose Socrates çıkarıldığı mahkemece tutuklanması olduğunu kaydetti.

Bir milletin geleceğini şekillendiren eğitim kurumunun AKP iktidarının siyasi saiklerle okullarda öğretmenleri birbirine selam vermez hale getirdiğini vurgulayan Kurt, "AKP iktidarı 12 yıllık iktidarları döneminde sendikamızı siyasi lince tabi tuttu. Milli Eğitim'de en fazla ötekileştirilen sendika olduk. Siyasi iktidar, iktidarları süresinde milli eğitimdeki kadrolaşma ve keyfi uygulamalarını yandaş sendika eliyle yaptı. Yapmaya da devam ediyor. Siyasi iktidar, Milli Eğim Bakanlığı'ndaki kadrolaşmaya bağlı okul idarecileri atamalarında yandaş sendika eliyle kıyım yaptı. Keyfi uygulama ile sendikalarına üye tecrübeli okul müdürlerinin yüzde 81'i tasfiye edildi. Bu haksız uygulamanın Anayasa Mahkemesi'nden (AYM) döneceğini inancımız tam. Görevden alınan okul müdürlerimiz çok mağdur durumda. Görevlerinin başına bir an önce dönmesi için aym'den hızlı karar vermesini istiyoruz. " dedi.

Kurt, siyasi iktidarın, yandaş sendika eliyle Manavgat'ta 21 okul müdürünü sözde mülakatla kıyıma uğrattığını sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.