Yarbaylar, mayıs ayından bu yana darbeyi konuşuyordu!

Yarbaylar, mayıs ayından bu yana darbeyi konuşuyordu!

15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından ifadesi alınan Aldemir, “Yarbaylar, Genelkurmay’a bir saldırı olacağını ve bizim de görev alacağımızı mayıs ayında söylediler. Buna şahit oldum” dedi.

FETÖ'cülerin darbe girişimine ilişkin soruşturmada bir asker daha itirafçı oldu. 15 Temmuz'da Kara Harp Okulu'ndan Genelkurmay'a helikopterle asker taşıyan Güvercinlik Hava Üssü'nde görevli Pilot Binbaşı Deniz Aldemir, FETÖ'cü olduğunu itiraf ettiği ifadesinde şöyle dedi:

GENELKURMAY'A SALDIRI OLACAK

2016 Mayıs içerisinde görev yaptığım Güvercinlik Üssü'nde Yarbay Mehmet Şahin, Yarbay Halil Gül ve Yarbay Özcan Karacan isimli komutanlar konuşmalarında Güvercinlik ve Genelkurmay'a saldırı olacağını ve bizim görevimizin de hava araçları olan helikopterleri güvenli bir şekilde Akıncı Üssü'ne götüreceğimizi söylüyordu. Bu konuşmalara şahit oldum.

GÜVERCİNLİK ÜSSÜ'NE HELİKOPTER

Emir üzerine Sikorsky, Cougar, Kobra ve Atak tipi saldırı helikopterini, ana jet üssüne götürdük. Yarbay Gül, Yarbay Karacan ve Yarbay Şahin bizlere Genelkurmay'a saldırı olduğunu, bir saldırının da Güvercinlik Üssü'ne yapılacağını söyleyerek, bu helikopterleri Akıncı Hava Üssü'ne götürmemizi emrettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.