Yaptırım kalkarsa çeke güven azalır

Yaptırım kalkarsa çeke güven azalır

Ekonomik gündemi ilgilendiren ve TBMMye gelmesi beklenen kanunlar hakkında Konya iş dünyası ortak görüşünü bildirdi

Ekonomik gündemi ilgilendiren ve TBMM’ye gelmesi beklenen kanunlar hakkında Konya iş dünyası ortak görüşünü bildirdi. Çek Yasası, Yeni Teşvik Yasası ve Özel Ekonomik Bölge Yasası hakkında hazırlanan raporlar Konya meslek örgütlerinin ortak imzasıyla ilgili Bakanlıklar, Konya Milletvekilleri, DPT ve TOBB’a gönderildi.
Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk hazırlıkları devam eden ve TBMM gündemine gelmesi beklenen Çek Yasası, Yeni Teşvik Yasası ve Özel Ekonomik Bölge Yasası hakkında görüşlerini hazırlayarak ilgili kişi ve kurumlara gönderdiklerini söyledi. Çek yasası ile ilgili tartışmaların devam ettiğini hatırlatan Başkan Öztürk, bu konuda üyelerin görüşleri dikkate alınarak raporlarını hazırladıklarını söyledi. Öztürk, “Çek Kanunu’nda yapılacak değişiklikte, mutlaka alacaklı kesimde dikkate alınmalıdır. Çek kanunundaki yaptırımların ortadan kaldırılması hem borçluların hem de alacaklıların aleyhine olacaktır. Finans sıkıntısı çeken işletmeler, çeki vade aracı olarak kullanmaktadır. Son uygulamayla çeke olan güven azalacağı için işletmelerimizin finans sıkıntısı devam edecektir” dedi.
Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası, MÜSİAD Konya Şubesi, AKTİSAD Konya Şubesi ve ASKON Konya Şubesi tarafından ortak hazırlanan Yeni Teşvik Yasası ve Özel Ekonomik Bölge Yasası hakkında görüşlerin yer aldığı raporların; Ekonomi Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Konya Milletvekilleri, TOBB, Devlet Planlama Teşkilatı ile AK Parti ve MHP Konya İl Başkanlıklarına gönderildiğini söyleyen KTO Başkanı Selçuk Öztürk, geniş mutabakatla hazırlanan raporların Konya’nın ekonomik açıdan daha güçlü hale gelmesi için hazırlandığını söyledi. Öztürk, “Bölgeler arası gelişmişlik farklarının giderilmesi ve Anadolu ekonomisinin İstanbul’la rekabet edebilmesi açısından son derece önemli gördüğümüz Yeni Teşvik Yasası ve Özel Ekonomik Bölge Yasası hakkında Konya iş dünyasının ortak görüşlerini içeren raporlarımızda yer alan taleplerimizi ilgili kişi ve kurumlara ilettik. Ortak görüş çerçevesinde hazırlanan raporlar şehrimizin birlik ve beraberlik içerisinde taleplerini dile getirmesi açısından önem taşımaktadır. Konya’nın, sanayi yapısı ve üretimdeki çeşitliliği ile taşıdığı ticari potansiyeli daha iyi değerlendirebilmemiz açısından bölgesel bazda devam etmesini istediğimiz teşvik sisteminde teşvikli sektörlerin artırılması gerekmektedir. Diğer taraftan teşvik sistemi ile birlikte 1 milyon dolarlık ihracat rakamlarını aşan illere özel ekonomi bölgeleri kurulması çalışmaları da yürütülmektedir. Coğrafi yapısı ve konumu ile lojistik merkez olma özelliği taşıyabilecek Konya nüfusu, ekonomisi ve sanayi alt yapısı ile ön plana çıkmaktadır. Konya’ya kurulacak Özel Ekonomi Bölgesi ile şehrimiz bölgesel kalkınmada lokomotif özelliği gösterecektir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.