'Yaptığınızın en iyisini yapın'

'Yaptığınızın en iyisini yapın'

40 öğrenci Selçuklu Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen tecrübe ve bilgi paylaşımı programına katıldı

Dost Eli Derneği, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Konya’da 9. ve 10. sınıfta eğitim gören öğrenciler arasından seçilen 40 öğrenci Selçuklu Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen tecrübe ve bilgi paylaşımı programına katıldı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ev sahipliği yaptığı programa, Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldırım, Necmettin Erbakan Üniversitesi Genel Sekreteri ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Zekeriya Mızırak ve öğrenciler katıldı.

Geleceğin liderlerini bugünkü liderlerle buluşturarak, halef ve seleflerin tecrübe ve bilgi aktarımını aktif olarak sağlamayı hedefliyoruz diyen Proje Koordinatörü Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, “Projemiz ile Konya il merkezinde bulunan 9. ve 10. sınıf öğrencileri arasından seçilen 40 adet lider özellikli, kendini ifade edebilen, çevresinde fark edilen, proje fikri olan öğrencileri akademi, iş, siyaset, sanat ve spor dünyasının önde gelen insanlarıyla bir araya getiriyoruz” dedi.

ANNE BABA DUASI ÖNEMLİ

Selçuklu Belediyesi hizmet binası hakkında kısa bilgiler veren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Yaptığınız çalışmaları fark edilmek için değil başarılı olmak için yapın Siz başarılı olursanız mutlaka birileri sizi fark eder. Amacınız yaptığınız iş ne olursa olsun onu en iyi şekilde yapmak olsun. Çalışmadan başarılı olmak mümkün değil. Çalışmadan, alın terlemeden bir netice almak, bir yerlere gelmek mümkün değil" dedi. Anne-baba duasının öneminden bahseden Altay, şöyle konuştu: "Bu yıllarda çok farkına varamasanız da evlat sahibi olduğunuz zaman bu söylediklerimi çok iyi anlayacaksınız. Bu yıllarda belki bazı noktalarda sizlere kısıtlamalar getiriyor, önünüze birçok engel koyuyorlar. Yapmak istediğiniz birçok şeyi maddi ve manevi nedenlerden dolayı engelliyorlar. Buna da canınız sıkılıyor, kızıyorsunuz. Ama inanın onların tek yapmak istedikleri şey kendi dünyalarında sizin başarılı olmanız ve yanlış yönlere gitmemeniz için sınırlar koymak. Onlar kendi canlarından daha çok sizleri seviyorlar. Onun için bu konuya da riayet edin. Onların sizden tek istediği şey biraz gülümseme ve birkaç güzel söz. Bunu da onlardan esirgemeyin lütfen.” Konuşmaların ardından Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Programın sonunda öğrenciler günün anısına Başkan Altay’a, Afrika Tableti olarak bilinen ve üzerinde öğüt yazan el işi tablo hediye ettiler.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.