Yapılanları unutmayacağız

Yapılanları unutmayacağız

Mısır'da yaşanan olaylara karşı Türkiye Müslümanlarının tavrını belirten bir mektubu Mısır'daki çeşitli kurumlara gönderen TİMAV, Mısır'daki zulmün insanlık tarihi boyunca unutulmayacağını belirtti

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) ve beraberindeki STK'lar Mısır'a mektup gönderdi. Dün Şerafettin Camii'de, cuma namazı çıkışında basın açıklaması ile gönderilen mektup imam hatip öğrencisi Rıza Koyuncu tarafından okundu. Mektubun okunmasından önce söz alan TİMAV Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdoğdu, "Mektubumuzda Mısır'ın ve ümmetimizin bizler için ne kadar önemli olduğunu firavunlara bir kez daha hatırlatmak istedik. Mısır'ın kaderi yabancı güçlerin ellerinde olmamalı. Mısır, seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi ve onun dava arkadaşları tarafından yönetilmelidir. Ancak Mısır'da birilerinin kanında hala firavun kanı akmaktadır. Mısır'daki bu insanlık dışı uygulamalara karşı Türkiye'nin tavrını anlatan bir yazı ilgili yerlere gönderilecek" ifadelerini kullandı.

YAPILANLARI UNUTMAYACAĞIZ

Arapça olarak yazılan mektubun Türkçe'sini okuyan imam hatip mezunu Rıza Koyuncu ise, "Bizler Türkiye Müslümanları için çok önemli bir ilim ve irfan ocağı olan imam-hatip okullarının mezunları ve mensupları olarak Muhammed Mursi ve arkadaşları için verilen idam kararları karışısında büyük bir üzüntü ve endişe içerisindeyiz. Bu kararların hukuksuz olduğunu ve adaletin bir an önce tecelli etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sizin, El-Hezer gibi kadim bir ilim merkezine ev sahipliği yapan, hala fikir dünyamızı besleyen büyük mütefekkirler yetiştirmiş, Mehmet Akiflerin mirasçısı biz ilim yolcularının sözlerini dikkate alacağınızı ümit ediyoruz. Bildirmek isteriz ki Mursi ve arkadaşlarının uğradığı haksızlık ve zulüm Türkiye gençliği tarafından büyük tepkiyle karşılanmakta, vicdanlarda derin yaralar açmaktadır. Mısır halkının önemli bir kısmının seçimlerde desteklediği bu insanların geleceği, artık bütün Müslümanlarla birlikte bizim de meselemiz ve gündemimiz haline gelmiştir. Onlar hakkında verilecek adaletsiz bir karar, her birimizin yüreğinde hak ettiği yankıyı bulacak ve asla unutulmayacaktır" diye konuştu.

“NEFRETLE VE LANETLE ANILACAKSINIZ”

Mısır'da yapılanların tarih boyunca hatırlanacağını kaydeden Koyuncu, “İnsanlık tarihi göstermiştir ki halklarının iradesini hiçe sayarak zorbalığa başvuran idareciler, asla umdukları sonuca ulaşamamışlardır ve hüsrana uğramışlardır. Bugün kazanmış gibi görünebilirsiniz ama Allah'ın da bir hesabı vardır ve bu hesabın sizi nerede ve nasıl yakalayacağını asla bilemezsiniz. Eğer Musa'nın kıssasından ibret almazsanız Firavun'un akıbetine uğramaktan nasıl kurtulacaksınız? Bugün şerde birleştiğiniz, kirli ittifaklar içine girdiğiniz dostlarınız, sizi Allah'ın gazabından da koruyabilecek mi? Ne yazık, Mısır'ın tarihine, Müslüman kimliğine, ümmetin gönlünde taht kurmuş fikir ve cihat önderlerinin davasına sadık kalmak yerine İslam beldelerini kan gölüne çeviren sinsi düşmanların yanında saf tutmanız Müslümanların hafızasına bir ibret vesikası olarak kazınacaktır. Biliniz ki Mısır'ın öz evlatları olan İhvan-ı Müslimin mensupları sindirme politikanızdan vazgeçmezseniz nefret ve lanetle anılan zalimlerden biri olarak tarihe geçeceksiniz" şeklinde konuştu. Mektup Mısır Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na, Adalet Bakanlığı'na ve Ezher Üniversitesi'ne gönderildi.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.