Yanlış eğitim toplumu bozuyor

Yanlış eğitim toplumu bozuyor

Yetişen neslimizde hızlı bir bozulma söz konusudur diyen ÖĞ-DER Konya Şube Başkanı Abdurrahman Pınarbaşı, bu durumun yanlış eğitim anlayışından kaynaklandığını söyledi

“Yetişen neslimizde hızlı bir bozulma söz konusudur” diyen ÖĞ-DER Konya Şube Başkanı Abdurrahman Pınarbaşı, bu durumun yanlış eğitim anlayışından kaynaklandığını söyledi
Şuurlu Öğretmenler Derneği(ÖĞ-DER) Konya Şubesi tarafından 2. Uluslararası Eğitim Konferansı düzenlenecek. Türkiye başta olmak üzere İngiltere, İran, Malezya’dan gelecek akademisyenler emperyalizmin okul müfredatı ve ders kitapları ile insanlığa etkileri, İslam’ın Müslümanların fen ve teknolojik ilerlemelerine katkıları ve siyonizmin eğitim yolu ile insanlık üzerindeki etkileri hakkında bilgi verecek.
1 Şubat 2012 tarihinde gerçekleştirilecek eğitim konferansı hakkında Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği toplantı ile bilgi veren ÖĞ-DER Konya Şube Başkanı Abdurrahman Pınarbaşı, önemli konuların sahalarında uzman kişilerin katılımı ile anlatılacağını söyledi. Programın 1 Şubat’ta saat 19.00’da Konya Ticaret Odası Konferans salonunda icra edileceğini ifade eden Abdurrahman Pınarbaşı, konferansa tüm vatandaşların avdetli olduğunu aktardı.
“Dernek olarak güzel memleketimizin güzel insanlarına eğitim konusunda faydalı olabilmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” diyen Pınarbaşı, şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi hızla gelişen ve değişen dünyada eğitim sistemlerinin donuk, durağan olması düşünülemez. Bu sistemlerde kendini geliştirmek zorundadır. Dün de kalmak bugün yerinde saymayı getirir. Yarını yoktur. Gelişme kaydedemezler, üretken olamazlar. Tüketim toplumu haline dönüşürler. Kendi elleri ile sonlarını hazırlarlar. Köleleşirler. Köleleştirirler. Eğitim sisteminin işlediği malzeme insandır. Dünyaya ilk adımını atar atmaz geldiği ortamın gerçekleri ile yüzleşen insan bulunduğu ortamlara, aldıkları eğitime göre şekil alırlar şekil verirler.
Onun ruh dünyasını, karakter binasını, gelecek rüyasını öğretmenler inşa ederler. Eğitim mimarları öğretmenler, ortaya çıkan şahsiyetin en büyük sorumlusu olarak görünürler. Halbuki bu şahsiyetin inşasında anne, baba, arkadaş, görsel medya, ortam, diğer etmenler ve öğretmenlerin payı olduğunu düşünürsek. Şahsiyet oluşumunun sistematize edilmiş bir süreç, ama kişiye göre etken faktörleri değişken olduğunu görürüz” dedi.
“Ne oluyor da bu güzel insanlar; canavarlaşabiliyor,  acımasızlaşıyor, her türlü insan boyutunun tersine bir şekil alabiliyor?” sorusunu soran Pınarbaşı, “Çünkü günümüzde yetişen neslimizde hızlı bir bozulma söz konusudur. Bu durum insan vücudu gibi kendi kendini onaran bir yara olmaktan çıkıp kitleleri, toplumları ve hatta devletlerin yok olmasına götürecek noktaya varmaktadır. Durum erken fark edilip tedavi edilmezse yarın kendi olmayan, kendi varlıklarına, kültürlerine yabancılaşmış artık tedavide geç kalınmış bir boyuta taşındığı zaman geri dönüşü olmayacaktır” ifadelerini kullandı.
Eğitimde katsayı sorunun da kaldırılmasına değinen Pınarbaşı, “Eğitim popülizme kurban edilemez. Fırsat eşitliği sağlanması yönünde demokratik engellerin kaldırılmasını ifade etmiştik. Katsayı olayının kaldırılması nedeniyle bu iş de emeği geçen tüm hükümet ve eğitim mensuplarına teşekkür ediyoruz. Bu olayı yargıya taşıyarak mazlum Anadolu çocuklarının yüksek öğrenim yolunu kesme çabası olarak algıladığımız bu girişimi doğru bulmadığımızı ifade ediyoruz” dedi.
HABER MERKEZİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.