Yanında Çoban Olarak Çalıştıkları Şahsı Öldüren 3 Suriyeli Tutuklandı

Yanında Çoban Olarak Çalıştıkları Şahsı Öldüren 3 Suriyeli Tutuklandı

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Rahmi Kayacuk'u (64) sopayla döverek öldürüp, eşi Halime Kayacuk'u (63) yaraladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 Suriyeli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Kayacuk'un yanında çoban çalıştıkları...

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Rahmi Kayacuk'u (64) sopayla döverek öldürüp, eşi Halime Kayacuk'u (63) yaraladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 Suriyeli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Kayacuk'un yanında çoban çalıştıkları belirlenen zanlılar, Karabük T Tipi Cezaevi'ne konuldu.

    Geçen hafta çarşamba günü, Rahmi Kayacuk ve Halime Kayacuk, Yeni Mahalle Mehmet Ali Şahin Caddesi'ndeki evlerinde yerde kanlar içinde bulunmuştu. Rahmi Kayacuk'un, aldığı sopa darbeleriyle öldüğü, belirlenmiş, yaralı eşi ise hastaneye kaldırılmıştı.

    Polis, cinayetten 1 gün önce Rahmi Kayacuk'un köyde hayvanlarının bulunduğu mandırasında çoban olarak işe başlayan ve olayın ardından kayıplara karışan 3 Suriyelinin peşine düştü. Otobüsle Gaziantep'e gittikleri belirlenen Abdulcabbar Abbud (19), Derviş Dakka ve Muhammed Zehra, Küçük Sanayi Sitesi'ndeki bir depoda yakalandı. Üzerlerinde Rahmi Kayacuk'a ait cep telefonu çıkan 3 Suriyeli, Karabük'e getirildi.

    Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan şüphelilerden Abdulcabbar Abbud'un, daha önce de Rahmi Kayacuk'un yanında çobanlık yaptığı ve Kurban Bayramı öncesinde işten ayrıldığı belirlendi. Abbud, ifadesinde, o zamandan kalan bin 800 liralık alacağını Rahmi Kayacuk'tan isteyince aralarında tartışma çıktığını ve kavga ettiklerini söyledi.

    Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Suriyeliler, daha sonra Eskipazar ilçesinde geniş güvenlik önlemleri altında dün adliyeye sevk edildi. 3 Suriyeli, önce savcı karşısında, sonra da nöbetçi mahkemede yaklaşık 15 saat sorgulandı. Şüpheliler, 'adam öldürme', 'adam öldürmeye teşebbüs', 'hürriyetten yoksun bırakma' ve 'yağma' suçlamasıyla tutuklandı. 3 Suriyeli, doktor kontrolünden geçirildikten sonra cezaevine konuldu.

    "ESKİPAZAR'DA SURİYELİ İSTEMİYORUZ"

    Öte yandan Eskipazar Adliyesi önünde toplanan 60 kişilik grup, 'Suriyeli işçi istemiyoruz' şeklinde slogan attı. Rahmi Kayacuk'un akrabası Şevki Mermer, yaptığı açıklamada, "Hayvan gütmek için köye gelen Suriyeliler dayımı katletmiş, yengemi de yaralamışlar. Biz bu Suriyelileri ilçemizde istemiyoruz. Hayvancılık yapanların yanlarında çalıştırdıkları Suriyelileri göndermelerini istiyoruz. Eskipazar'da bundan sonra Suriyeli görmek istemiyoruz. Eğer bunlar yanlış insan olmasalar, kendi ülkelerine gidip savaşırlar. Bizim atalarımız Çanakkale'de binlerce şehit vermiştir ama ülkemizi terk edip gitmemişlerdir. Bunlar kendi ülkelerinden kaçıp ülkemize geldiler ve burada da bizleri katlediyorlar. Bu katilleri kısa sürede bulan emniyetimizden Allah razı olsun." dedi.

    Eskipazar Emniyet Amiri Nurettin Uğurlu, açıklamanın ardından grubun dağılmasını istedi. Dağılmak istemeyen kalabalık ile polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Polisin yeniden uyarması üzerine grup dağıldı

    1800 LİRA İÇİN ÖLDÜRMÜŞLER

    Sanıklardan Abdulcabbar Abbud, ifadesinde daha önceden 51 gün Rahmi Kayacuk'un yanında çobanlık yaptığını ve Kurban Bayramı öncesi ayrıldığı söyledi. Abbud, ifadesinde şöyle dedi: "Rahmi Kayacuk bana 2 Suriyeli bulup gelmemi söyledi. Ben 16 Kasım Pazar günü diğer 2 arkadaşımla evine geldik. 3 gün parasız çalışırsak bize başka bir yerde iş bulacağını söyledi. 2 gün çalıştık, 18 Kasım Salı günü kahvaltıdan sonra paramı istedim. 'Para yok' dedi, Ben de yanımdaki bıçakla 'paramı ver' dedim. Sinirlendi üzerime yürüdü. Arkadaşlarımdan yardım istedim. Derviş, odada bulunan sobanın yanındaki sopa ile arkasından Rahmi Kayacuk'un kafasına vurdu. Yere düşünce bizi polise vermemesi için eşini ve kendisini arkadaşlarımla bağladık ve kaçtık, evde bulunan parayı ve Rahmi Kayacuk'un cep telefonunu alıp kaçtık. Yoldan durduğumuz otobüs ile Ankara'ya geldik, oradan Gaziantep'e gittik. Biz onları korkutmak ve kendimizi korumak için vurduk. Ben paramı almak için geldim. Ama vermedi beni jandarma ve polise teslim etmekle tehdit etti. Biz evden ayrılırken yaşıyorlardı."

    Diğer sanıklar Derviş Dakka ve Muhammed Zehra ise aynı ifadeleri tekrar etti.

    

    Rahmi Kayacuk'un öldürüldüğü olay, geçen hafta Salı akşamı ilçe dışında olan oğlunun telefonla babasını araması ve cevap alamaması üzerine ortaya çıkmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.