Yanık Tedavi Merkezi yapılıyor

Yanık Tedavi Merkezi yapılıyor

Konyada eksiklik olarak gündeme getirilen Yanık Tedavi Merkezi, 2012 yılı yatırım programlarına tekrar alındı

Konya’da eksiklik olarak gündeme getirilen Yanık Tedavi Merkezi, 2012 yılı yatırım programlarına tekrar alındı. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, merkez için gereken bütçenin ayrıldığını söyledi

 

Konya’nın bir eksiği haline gelen Yanık Tedavi Merkezi, için gerekli bütçe ayrıldı. Mayıs ayında ihalesi yapılacak merkezin yılsonunda tamamlanması hedefleniyor. 2011 Nisan ayında İl Genel Meclisi’nde yatırım programına alınan Konya Yanık Tedavi Merkezi gereken bütçenin ayrılamaması nedeniyle yapılamamıştı. 2012 Mart ayı İl Genel Meclisi oturumlarında tekrar gündeme getirilen Yanık Tedavi Merkezi için gerekli bütçe ayrıldı. Konuyla ilgili bilgiler veren İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Yanık Tedavi Merkezi’nin teknik malzemeleri için 400 milyon TL’nin ayrıldığını söyledi. Selvi, “8 Nisan 2011’de yatırım planına alınmıştı. Fakat bütçe görüşmeleri önceki yılın Kasım ayında yapıldığı için ek bütçe gerekiyordu. Ek bütçe de ayrılmadığı için yatırım 8 Mart 2012’de tekrar gündeme alındı. Bu sefer bütçe ayrıldı. Gereken görüşmeler dahilinde adım atıldı” dedi. Yanık Tedavi Merkezi’nin binasının Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi entegre bölümü olarak kurulacağını ifade eden Ali Selvi, “Yanık Tedavi Merkezi’nin binası, hastane döner sermayesi ve bakanlık tarafından yapılacak. Versajet Hidro Cerrahi sistemi denilen, teknik malzemelerde İl Özel İdaresi tarafından karşılanacak. Merkez sadece bir tane cihazdan oluşmuyor. Önemli cihazlar bulunuyor. Bunları biz karşılayacağız” diye konuştu.

YILSONUNA TAMAMLANACAK

Yanık Tedavi Merkezi’nin İl Özel İdaresi’ne ait bütçesinin ayrıldığını belirten Ali Selvi, “Bize ait olan bütçe ayrıldı. Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yemekhanesinin olduğu kat boşaltılmaya başlandı. İhalesi Mayıs ayında yapılacak. İnşallah ihale sürecinin tamamlanması sonrası, merkezin yılsonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Yanık Tedavi Merkezi tamamlandığı vakit, Konya’dan çevre illere ciddi yanıkları olan vatandaşlarımız gitmek zorunda kalmayacak” ifadelerini kullandı. Konya’nın büyük bir sanayi merkezi olduğunu bu yüzden iş yerlerinde ciddi yanıkların oluştuğu iş kazalarının meydana geldiğini kaydeden Selvi, “Ciddi yanıklar olduğu zaman vatandaşlarımız Konya’da tedavi olamadığı için başka illere gitmek zorunda kalıyordu. İnşallah Yanık Tedavi Merkezi tamamlandığı zaman Konya çevre illerinden bu eksikliğini karşılayacak. Şu an da Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yemekhanesi boşaltılıyor. Şu an da tek ihale sürece kaldı. İhale ardından yılsonuna tamamlanacak” dedi. Yanık Tedavi Merkezi’nin yapılması ile ciddi bir eksikliğin giderileceğini vurgulayan Selvi, tüm eksikliklerin tamamlandığını, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir katın tamamının Yanık Tedavi Merkezi olarak hizmet vereceğini dile getirdi. Geçen yıl yapılamamasında tek sebebin bütçe ayrılamaması olduğunu vurgulayan Selvi, yapılacak merkezin ayrı bir bina şeklinde olmayacağını, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir entegre merkez olduğunu ifade etti.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.