Yamula Barajı’nda 3,5 Kilogramlık Sazan Bereketi

Yamula Barajı’nda 3,5 Kilogramlık Sazan Bereketi

Kayseri’nin denizi diye bilinen Yamula Barajı’nda av yasağının kalkmasıyla birlikte oltacılar göl sahilindeki yerlerini aldı. Yamula'da bu yıl yasağın kalkmasıyla birlikte yakalanan balıklardan birinin 3,5 kilogram gelmesi dikkati çekti....

Kayseri’nin denizi diye bilinen Yamula Barajı’nda av yasağının kalkmasıyla birlikte oltacılar göl sahilindeki yerlerini aldı. Yamula'da bu yıl yasağın kalkmasıyla birlikte yakalanan balıklardan birinin 3,5 kilogram gelmesi dikkati çekti.

Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’deki baraj ve göletlerde de nisan ayından bu yana devam eden av yasağı 1 Eylül itibariyle son buldu. Yasağın sona ermesiyle birlikte balıkçıların ilk durağı Yamula Barajı oldu. Sabahın erken saatlerinde baraj kenarına giden vatandaşların oltalarına sazan takıldı.

Amatör balık avcısı İsmet Közelo, alabalık avlamak için gittiği barajda sazan tuttuğunu ve her birisinin büyük ve iri olduğunu dile getirdi. Közelo, “Sabahın erken saatlerinde baraj kenarına gittik ve oltalarımızı baraj sularına attık. Önce balık avlayamayacağız endişesi yaşadık. Sonrasında ise oltalarımıza sazan takıldı. Yakaladığımız sazanlardan bir tanesi 3.5 kilo geldi.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.