Yalman’ın mahalle gezileri sürüyor

Yalman’ın mahalle gezileri sürüyor

Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman, Yorgancı ve Selver mahallelerinde vatandaşlarla buluştu.

Başkan Adayı Lütfi Yalman’a Meram Belediye Meclis Üyesi Adayları Mehmet Kurhan, Fahri Eken, Mehmet Esen’le birlikte bir grup partili eşlik etti. Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman, geçmiş dönemde Milli Selamet, Milli Nizam, Refah ve Fazilet Partisi’nin kapatıldığına değinerek,”Dünyada hiçbir siyasi parti böyle bir silindir geçmeleri sonunda ayağa kalkamaz. Duramaz, direnemez. Ama biz ayaktayız” dedi

1989’da belediyelerin yönetimine geçtiklerinde, sokak ve caddelerin büyük çoğunluğunda kanalizasyon dahi olmadığını belirten Yalman, “89–94 arası asfalt kanalizasyon hamlesi başlattık. 600 adet tatlı su çeşmesi yaptık. Konya’yı tatlı su hatlarıyla doldurduk. Arkasından sağlık ocakları, sosyal tesis, spor tesisleri, Pazar alanları oluşturmaya başladık. Konut hamlesi başlattık. Türkiye’nin, en ucuz suyu, en ucuz ulaşımı, en ucuz konutu, en ucuz ekmeği Konya da oldu. Bunun sebebi samimiyet, iyi niyet, ihlâs, liyakat ve tecrübedir” diye konuştu.
Yorgancı Mahallesi Muhtarı Celal Duran, Başkan Yalman’a mahallesi için yapılması gerekenleri sıraladı. Meram’a neredeyse bir tek çivi çakılmadığını söyleyen Duran, kendi mahallelerindeki sorunları sıraladı. Muhtarın ifade ettiği sorunların başında trafik sıkıntısı, sağlık ocağının yokluğu ve otobüs seferlerinin eksikliği ile su sorunu başı çekiyor.
Başkan Yalman muhtarın ifade ettiği sorunların Dutlukırı projesi kapsamında giderileceğini ve bu projeyle birlikte bu bölgenin layık olduğu hizmetleri alacağının sözünü verdi.
HASSASİYET SORUNU YAŞANIYOR
Selver Mahallesi’ndeki bir evde, vatandaşlarla sohbet eden Başkan Yalman, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı arsa satışlarını eleştirerek,”Bu kadar rahat ve pervasız hareket edilmemesi gerekir. Selçuklu Kulesinin yüzde 70’i belediyeye aitti. Neredeyse bütün belediye personelinin maaşları oradan karşılanabilirdi. Ancak satıldı. Kipa 5 trilyona satıldı. 5 gün sonra satın alan kişi 13 trilyon 732 bin Türk Lirası’na sattı. İnce eleyip sık dokumama var, bir hassasiyetsizlik var” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.