Yalçın Ailesi 12 Yıldır Bu Hastalıkla Mücadele Ediyor

Yalçın Ailesi 12 Yıldır Bu Hastalıkla Mücadele Ediyor

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşayan Ahmet Yalçın ve eşi Hafize Yalçın, yakalandıkları hastalıktan dolayı çok zor durumda olduklarını, yetkililerden yardımcı olmalarını beklediklerini ifade ettiler.Soma Cuma Mahallesi Cezaevi Sokak üzerinde...

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşayan Ahmet Yalçın ve eşi Hafize Yalçın, yakalandıkları hastalıktan dolayı çok zor durumda olduklarını, yetkililerden yardımcı olmalarını beklediklerini ifade ettiler.

Soma Cuma Mahallesi Cezaevi Sokak üzerinde tek katlı bir evde yaşamını sürdürmeye çalışan bir çocuk sahibi Yalçın ailesi, damar tıkanıklığı sebebiyle ne çalışabiliyor ne de ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Ahmet Yalçın, 38 yaşında iki bacağındaki damarların tıkanıklığı sebebiyle 12 yıldır hastalığının sürdüğünü söyledi. Yalçın, "Ayaklarımdan ilk olarak varisten başladı. Sonra da şekere çevirdi. Tedavi olmaya çalışıyorum ama maddi gücüm yetmiyor. Yeşil kartlı olduğum için üniversitelerde fazla tedavi göremiyorum. Sadece 3-5 gün, en fazla bir hafta yatırıyorlar. Daha sonra taburcu edip eve gönderiyorlar. Bu hastalığımdan dolayı Ege Üniversitesi'nde özel oksijen tedavisi almaya gittim. Maddi durumum olmadığından bu tedaviyi de göremedim. Ahmet Yalçın, yaşadığı evin de sağlık koşullarını taşımadığını belirterek, "Havası çok basık ve hastalık için uygun değil. Zaten işimiz olmadığı için de ev tutamıyoruz. Bunun için eşimle beraber tedavi olmayı istiyoruz. Tedavi olsak, iyileşip bir işimiz olarak çalışacağız. Ama ayaklarımız rahatsız olduğu için bir iş yapamıyoruz, şu anda eşim desen kıpırdayamıyor." dedi.

EŞİ DE AYNI HASTALIKLA MÜCADELE EDİYOR

Eşinin de aynı rahatsızlıktan şikayeti olduğunu ifade eden Hafize Yalçın, "Önceden astım hastalığım vardı. Daha sonra Kistten (kadın hastalığından) ameliyat oldum. 1 ay öncesinde bu hastalığa yakalanmış oldum. Eşimle beraber sağlığımıza kavuşmak istiyoruz. Allah bizim yardımcımız olsun. Çok kötü durumdayız. Her şeyden önce yetkililerden, büyüklerimizden bize yardım ellerini uzatmalarını istiyoruz. Eski sağlığımıza eşimle beraber kavuşmayı istiyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.