Yakılan Dershaneye Kullandığı Bilgisayarını Gönderdi

Yakılan Dershaneye Kullandığı Bilgisayarını Gönderdi

Muş’un Bulanık ilçesinde yüzü kapalı eylemcilerin taşlı, havai fişek ve molotoflarla saldırıp yaktığı dershanede onarım çalışmaları devam ederken, bir vatandaş kullandığı bilgisayarını destek amaçlı gönderdi.Muş’un Bulanık...

Muş’un Bulanık ilçesinde yüzü kapalı eylemcilerin taşlı, havai fişek ve molotoflarla saldırıp yaktığı dershanede onarım çalışmaları devam ederken, bir vatandaş kullandığı bilgisayarını destek amaçlı gönderdi.

Muş’un Bulanık ilçesinde yüzü kapalı bir grup eylemcinin taş, havai fişek ve molotoflarla saldırıp Lale Eğitim Kurumları'na ait FEM Dershanesi'ni ateşe vermişlerdi. Bu esnada dershanede etüt çalışması için bulunan 3 öğretmen, 2 öğrenci ve 1 personel ise ölümden dönmüştü. Olayın yaşandığı günden itibaren birçok kanaat önderi, bölgenin aile büyükleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ülke genelinde birçok kişi, ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunurken bir vatandaş ise kendi kullandığı bilgisayarı destek amaçlı gönderdi.

Muş merkez FEM Dershanesi’ne gönderilen bilgisayar kutusundan ise duygulandıran bir mektup çıktı. Bulanık’taki dershane saldırısı nedeniyle Türkiye’nin değişik yerlerinden arayanlar olduğunu belirten FEM Dershanesi Müdürü Bayram Güler, gönderilen bilgisayarla ilgili şunları söyledi: “Yakılan dershanemizle alakalı olarak sağ olsun Türkiye’nin değişik yerlerinden arkadaşlar arıyorlar, katkıda bulunmak istiyorlar. Haberimiz olmadan bir kargo geldi. İçerisinde bir yazı vardı ve bizi duygulandırdı. Halkımızın tek yürek olması eğitimin aksamadan devam etmesi için bizi duygulandırdı. Arkadaşımızın gönderdiği paketin içerisinde şöyle bir yazı yazıyordu: 'Çıktığınız bu mefkure yolculukta Allah C.C. yar ve yardımcınız olsun. Gönderdiğim kargoyu nolur Bulanık’taki dershaneye gönderin. Kendi kullandığım bilgisayarım, daha iyisini ve daha güzeli göndermek isterdim ama elimden gelen budur. Hakkınızı helal edin lütfen. Bu tür dershanelerin hanesinden geçtim, vicdanım kabul etmiyor. Bunu kabul edin vesselam…” Bizi duygulandırdı. Tekrar aşkımızı ve şevkimizi yerine getirdi. Arkadaşımız her kimse ona teşekkür ediyoruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.