Yabancılar gönderiliyor

Yabancılar gönderiliyor

Konyaspor, yeni sezon hazırlıklarına başladı. Yeşil-beyazlılar, ilk icraat olarak faydalı görmediği yabancı futbolcularını gönderme kararı aldı

Yeşil-beyazlılar, ilk icraat olarak faydalı görmediği yabancı futbolcularını gönderme kararı aldı. Temsilcimiz Montano, Tazemeta ve Salibasic ile yolları ayırıyor

 

 

Konyaspor’un lige havlu atmasının ardından yeni sezon planlamasına vakit kaybedilmeden başlandı. Ligin son 6 haftasında prestij mücadelesi verecek Yeşil-beyazlılar, önümüzdeki sezon kadroda düşünmediği futbolcularla ise yollarını ayırmaya çalışıyor. Takıma hiçbir katkı sağlayamayan futbolcuların başında gelen Montano, Tazemeta ve Salibasic’in gönderilmesi kesinleşirken, bu futbolcularla anlaşmanın yolları aranıyor. Önceki gün sözleşmeleri karşılıklı anlaşılarak fesih edildiği bildirilen futbolcularla ilgili sorunlar yaşandığı ve görüşmelerin dün de sürdüğü öğrenildi.

 

Özellikle Tazemeta’nın gitmemekte ısrarcı olduğu belirtilirken, sorunun birkaç gün içinde çözülmesi bekleniyor. Yerli futbolculardan ise sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Erdinç ile yeniden görüşülmeyeceği, kulüpten alacakları için federasyona başvuran Orkun ve Trabzon’dan kiralanan Murat Tosun’un ise kadrodan çıkartılacağı öğrenildi. Yılmaz Vural’ın takımda kalmasını istediği futbolcuların durumu ise önümüzdeki günlerde yapılacak görüşmelerin ardından netlik kazanacak.

 

Yılmaz Vural’ın, Başkan Karapınar ile görüşme yaparak, “Şayet yeni sezonda hedef şampiyonluk ise kadroyu bozmayalım. Yabancılardan da 4’ünü elde tutalım. Bizle yola devam etmek futbolcularla oturup görüşün. Kadroyu korursak yeniden lige çıkmamız zor olmaz” dediği iddia edildi. Öte yandan A2 takımından 8 futbolcunun da bugünden itibaren A takım kadrosuna alınacağı belirtildi. Edinilen bilgiye göre; Gökhan, Ali Kireş, Selim Ay, Abdülkerim, Tolga Ünlü, Abdullah, Nazmi ve Serbay sezon sonuna kadar A takım kadrosunda yer alacak.

 

Spor Toto Süper Lig’de 28. hafta tamamlanırken, haftanın son maçında Beşiktaş, deplasmanda Kasımpaşa’yı 1-0 yendi. Beşiktaş’ın tek golünü 43. dakikada Hugo Almeida kaydetti. Siyah-beyazlıların bu galibiyetle puan cetvelindeki yeri değişmezken, 42 puanla 6. sırada yer aldı. Kasımpaşa, 20 puanla, 17. sırada kalırken, bu yenilgiyle ligde kalma şansını da azalttı. Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray’ı deplasmanda 1-0 yenen Trabzonspor liderliğini korudu.Ligde 28. haftada 3 karşılaşma ev sahibi takımlar, 5 maç ise konuk ekiplerin üstünlüğüyle geçildi. Ligde 1 maç ise eşitlikle sonuçlandı.

 

Gol krallığına bakıldığında ise Fenerbahçeli Alex 19 golle bu hafta da zirveyi kimseye kaptırmadı. Alex’in takım arkadaşı Niang bu hafta gol sayısını 15’e çıkardı ve 2. sıradaki yerini korudu. Niang’ı, 14 golle Trabzonsporlu Burak, 13 golle de Kardemir Karabüksporlu Emenike takip ediyor. Manisasporlu Simpson’ın 11 golü bulunurken, Fenerbahçeli Semih, Trabzonsporlu Coelho ve Umut Bulut 10’ar golle listede ilk 10 futbolcu arasında yer alıyor.

 

Spor Toto Süper Lig’de 28. hafta maçlarında alınan sonuçlar ve gelecek haftanın maç programı ise şöyle: 28 hafta sonuçları: Bursaspor - Medical Park Antalyaspor (2-3) Bucaspor - Kardemir D.Ç. Karabükspor (2-1) Konyaspor-Manisaspor (0-0) Eskişehirspor–Fenerbahçe (1-3) Gaziantepspor-Ankaragücü (3-2) İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Sivasspor (1-2) Gençlerbirliği–Kayserispor (4-1) Galatasaray–Trabzonspor (0-1) Kasımpaşa-Beşiktaş (0-1). 29. Hafta programı: 15 Nisan Cuma: Beşiktaş-Gençlerbirliği 16 Nisan Cumartesi: Ankaragücü-Bucaspor, Kardemir Karabükspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor,  Fenerbahçe-Gaziantepspor, 17 Nisan Pazar: Sivasspor-Kasımpaşa, Kayserispor-Konyaspor, Medical Park Antalyaspor-Eskişehirspor, Trabzonspor-Bursaspor 18 Nisan Pazartesi: Manisaspor-Galatasaray.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.