Yaban koyunları yavruladı

Yaban koyunları yavruladı

Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü tarafından Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahasına gezi düzenlendi

Dünyadaki 4 çeşit yaban koyunundan biri olan Bozdağ Anadolu yaban koyunlarının geçtiğimiz ay yavrulaması dolayısıyla Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü tarafından Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’na gezi düzenlendi.
Dağlık alanda açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran, Mayıs ayı itibariyle Bozdağ Anadolu Yaban Koyunları’nın yavrulama döneminin sona erdiğini ve doğan yavrularla 590 civarında bir koyun nüfusu beklediklerini söyledi. Duran, “Aralık ayında yaptığımız envanter sonunda 505 adet yaban koyunumuz vardı. Yoğun kış şartları ve daha önce de 4 yıldır aşılama çalışması yürüttüğümüz Tüberküloz hastalığı nedeniyle koyunlarda ölümler söz konusu oldu. Kış ayından bu tarafa 35 civarında ölüm olayı oldu. Sayı şu anda 470 civarında, bunun üzerine yavruları da koyduğumuzda 590 civarında bir koyun nüfusuyla karşı karşıyayız. Bu döneme kadar koyunlarımız yavrulama dönemine kadar yavrulama alanı bulunan noktalardaydı. Buralarda yavrularını doğumdan sonra hep gizlediler. Ama bu dönem itibariyle daha alt yamaçlara, suyun bulunduğu yerlere indiler. Alanın taşıma kapasitesi 500-550 civarında. Bu sayının üzerindeki hayvanları daha önce tespit ettiğimiz 4 bölge olan Ankara Nallıhan, Malatya Hekimhan, Karaman Karadağ ve Bozdağ tel örgü dışındaki alanlarımıza ve bu yıl ilk defa açmayı düşündüğümüz Afyonkarahisar'a nakilleri söz konusu olacak” şeklinde konuştu.
Duran son olarak, yaban koyunlarından 4 tanesi için geçen yıl verdikleri avlanma iznini bu yıl da vereceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.