Webo Kartal olmaya çok yakın

Webo Kartal olmaya çok yakın

Denizbanktan 35 milyon dolarlık kredi alacak Beşiktaş, bu paranın bir bölümünü transfere ayıracak.

3-3’LÜK Bursaspor maçı sonrası, “Kulübede oyuna girecek forvetim yok” diyen teknik direktör Samet Aybaba’nın çağrısı yanıt buldu. Sezon başında da İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un golcüsü Pierre Webo’yu isteyen Aybaba’nın isyanını duyan siyah-beyazlı yönetim bu önemli transfer için ciddi bir transfer bütçesi ayırma kararı aldı. Sezona mali krizle başlayan ancak ilerleyen dönemde 30 milyon euro dolayında tasarruf eden ve yavaş yavaş düzlüğe çıkan siyah-beyazlı kulüp Webo için bir müjde bekliyor. Bu müjdenin adresi ise Denizbank…

Fikret Orman yönetimi bir süredir Denizbank ile 35 milyon dolarlık kredi için görüşüyor. Düşük geri ödemeli uzun vadeli bu kredinin büyük bölümüyle yıl sonuna kadar ödenmesi gereken futbolcu tazminatlarına kullanacak. Ay sonuna kadar alınması beklenen kredinin bir bölümü ise transfere ayrılacak. Beşiktaş, Webo için ilk etapta 3.5 milyon euro vermeye hazır olduğu belirtiliyor. Sezon başında takas ağırlıklı 2 milyon euroluk teklifi geri çevrilen siyah-beyazlılar ocak ayı döneminde ise gerekli fedakarlığı yapacak. Geçtiğimiz sezon Mallorca’da transfer edilen 31 yaşındaki Kamerunlu yıldız Türkiye’de 48 maçta 20 gol kaydetti.

KULÜBE ÇOK ZAYIF

Aybaba’nın yedek kulübesinden yakınmasına Beşiktaş Yönetiminden de destek geldi. Tecrübeli çalıştırıcının sözleri hakkında görüş bildiren siyah-beyazlı yöneticiler, “90 dakikaya kadar oyuncu değişikliği yapmadı diyorlar. Şöyle bir yedek kulübesine bakın. Kimi alabilirdi ki. Bu yüzden transfer için arayışlarımız sürüyor. İkinci devre daha iyi olacağız” şeklinde görüş bildirdiler.

BEŞİKTAŞ’IN İKİ YÜZÜ

Aybaba’nın Kartal’ı, son 9 yılın en golcü takımı durumunda. Buna rağmen siyah-beyazlılar

seri galibiyetler alamıyor, şampiyonluk yaşamış rakiplerini yenemiyor, İnönü’de kazanamıyor.

Beşiktaş siyah beyaz bir film gibi; aynı anda iki farklı görünümde. Geride kalan 11 haftada 22 kez fileleri havalandıran, 6 kez 3’er gol atan Beşiktaş, 22 gol bulduğu 2004-05 sezonundan bu yana en golcü dönemini yaşıyor. Ancak Kartal bunu puana çeviremiyor. 11 hafta sonunda 16 puanda bulunan Beşiktaş, son 10 yıldaki en düşük ikinci puanını topladı.

Bunun nedeni ise Kartal’ın seri galibiyetler elde edememesi. Beşiktaş’ın ligde üç maç üst üste kazandığı son dönem geçtiğimiz sezonun 20 ile 22. haftası arasındaydı. Kartal, sonraki 29 maçta ise arka arkaya 3 galibiyet alamadı. Beşiktaş, evindeki 6 maçta 9 puan kaybederken şampiyonluk yaşayan rakiplerine karşı oynadığı 4 maçta 3 beraberlik 1 yenilgi yaşadı, galip gelemedi.

SKORU TUTAMIYOR

Beşiktaş, öne geçtiği maçlarda zorlanıyor. Kartal, bu sezon 3 kez öne geçtiği Galatasaray ile 3-3 berabere kalırken, iki kez öne geçtiği G.Antep’e 3-2 yenildi. Kartal, iki kez öne geçtiği Bursa maçında ise yine 3-3’e razı oldu. Beşiktaş, farkı ikiye çıkarabildiği Karabük, Elazığ, K.Paşa maçlarından ise 3 puan aldı. Kartal, bu sezon geriden gelerek ise sadece kupadaki zayıf rakibi Ofspor’u yenebildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.