Wardana'dan Vali Erol'a ziyaret

Wardana'dan Vali Erol'a ziyaret

Endonezya Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Wardana, Konya Valisi Muammer Erol'u makamında ziyaret etti

Vali Erol,  burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Büyükelçi Wardana'ya Konya hakkında bilgi verdi. Erol, “İki ülke arasında ve Konya ile Endonezya'nın şehirleri arasında dostluk kardeşlik ve ticari ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz.  Aramızda mesafeler olmuş olsa da ticari potansiyele baktığımızda büyük kazanım sağlar. Bunları harekete geçirmek ve iş adamlarının önünü açmak da bizim görev alanlarımıza giriyor. Biz de bunun için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Konya'ya yabancı ülkelerden 3 bine yakın öğrencinin geldiğini belirten Erol, “Konya'da bu öğrencilere sahip çıkmada ekstra gayretler var. Sadece öğrencilerle kamu kuruluşları ilgilenmiyor ve bu durum bizim hoşumuza gidiyor” diye konuştu.

Konya'ya ilk defa geldiğini belirten Wardana ise, Konya'yı çok beğendiğini ve görevine 6 ay önce başladığını söyledi. Konya ile Endonezya arasındaki ilişkileri ileriye taşımak istediklerini ifade eden Wardana, “Konya'daki sanayi kuruluşlarını da ziyaret edeceğiz. Sanayi üzerinden ticari ilişkileri geliştirmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda Türkiye'den Endonezya'ya yılda 60 bin ziyaretçi geliyor. Bu oranı artırmak için de çeşitli çalışmalarımız sürüyor. Endonezyalıların da tatilde ilk tercihleri Türkiye oluyor” dedi.

Ziyaretin sonunda Vali Erol ve Wardana arasında karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.