Virüse rağmen kurban seferberliği sürecek

Virüse rağmen kurban seferberliği sürecek

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs, dernek ve vakıfların kurban organizasyonuna engel olamayacak.

Konya'daki STK'lar, dernekler ve vakıflar her yıl Kurban Bayramında olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramında organizasyon yapacak. Bu oluşumlar aracılığıyla 50'den fazla ülkede yine kurbanlar kesilecek, ihtiyaç sahipleri tespit edilerek, dağıtımı gerçekleştirilecek. Bu faaliyetlerle ihtiyaç sahipleri ve mazlumların yaraları sarılacak.

3-1.jpg

ÇALIŞMALARIMIZDA BİR AKSAMA OLMAYACAK

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Konya Temsilcisi İsmail Tozan, Kurban Bayramı faaliyetleri için iki planlarının olduğunu aktardı. Ekiplere pasaportlarını teslim ettiklerini, uçuşların açılmasıyla 22 ülkede faaliyet göstereceklerini dile getiren Tozan, “Eğer uçuşlar açılmazsa, faaliyet göstereceğimiz ülkelerdeki partnerlerimizle iletişim halinde olacağız ve kesim işlemlerimizi yapacağız” dedi. Geçen yıl Kurban Bayramında 30 ülkede kurban faaliyeti gerçekleştirdiklerini bu yıl sayıyı virüsten dolayı 22'ye düşürdüklerini dile getiren Tozan, şunları kaydetti: “Bazı ülkelerde vaka sayısı çok fazla olduğu için o ülkeleri bu yıl faaliyet listesinden çıkarmak zorunda kaldık. Bütün planlarımız hazır. Allah'ın izniyle faaliyetimizi bu zorlu süreçte bile kesintisiz sürdüreceğiz. Ramazan Bayramı sonrası çalışmalarımıza zaten Cansuyu olarak başlamıştık. Yarım asırlık bir tecrübemiz var. Bu tecrübenin ışığında çalışmamızı sürdüreceğiz. Hayvanları zaten faaliyet gösterdiğimiz ülkelerden temin ediyoruz. Türkiye için kurban bedeli bin 300 TL. Ağırlıklı olarak bize yurt dışı kurban geliyor. Çünkü yurt içinde vatandaşlarımız hayvanlarını kendileri kesmeyi tercih ediyor. Afrika ve Asya'da kurban bedeli 750 TL. Arakan ve Moro'da 900 TL. Yemen'de bin 300 TL. Yıllardır takip ettiğimiz Ürdün'deki Filistin kampı için kurban bedeli bin 300 TL. Gazze'de 2 bin 300 TL.”

3-2.jpeg

EKİP GÖNDERİLMESE DE ORGANİZASYON YAPACAK GÜÇTEYİZ

İHH Konya Şubesi Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal ise kurban faaliyetlerinde bir aksama yaşanmayacağını vurguladı. Çalışmalarının hızla devam ettiğinin ve kurban faaliyeti için bu yıl 56 ülke tespit ettiklerinin altını çizen Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu sayı 10-15 gün içinde artabilir. İHH olarak bizim birçok ülkede teşkilatımız, ekibimiz ve ofislerimiz var. Bu sebepten ötürü faaliyetlerimiz hız kesmeden devam ettirilir. Partner kuruluşlarımız da var. Türkiye'den kurban faaliyeti için bir gözlemci göndermesekte bu organizasyonu yapabilecek güçteyiz. İnşallah bu bayramda korona münasebetiyle risk oluşturmayacak noktalarda çalışmalarımız olacak. Geçen yıl 100'ü aşkın noktada kurban organizasyonu yapıyorduk. Bu yıl vaka sayısının yüksek olduğu ve güvenli çalışma ortamı sağlanamayacak yerlerde faaliyet göstermeyeceğiz. Kurban bedeli olarak da tek fiyat belirledik. Gerek yurt içi gerekse yurt dışı kurban bedeli 900 TL olacak. Filistin gibi birtakım noktalar da faaliyetten mahrum kalmasın diye böyle bir fiyat politikası benimsedik. Bu, Türkiye için de geçerli. Bizim ülkemizin de fakiri var. Ayrıca İHH kurbanlarını 3 ay önceden alır ve anlaşmasını ona göre yapar ve fiyatını da belirler.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.