Virane Bina Kültür Merkezi Oldu

Virane Bina Kültür Merkezi Oldu

Kültür Ocağı Vakfı (KOCAV), Süleymaniye’de Erol Güngör Kültür Merkezi’ni açtı. Virane bir binayı ilim yuvası haline getirdiklerini belirten Vakıf Başkanı Dr. Ali Ürey, “İçinde tinerciler, Afrika’nın Gana’sından Nijerya’sına...

Kültür Ocağı Vakfı (KOCAV), Süleymaniye’de Erol Güngör Kültür Merkezi’ni açtı. Virane bir binayı ilim yuvası haline getirdiklerini belirten Vakıf Başkanı Dr. Ali Ürey, “İçinde tinerciler, Afrika’nın Gana’sından Nijerya’sına ve Türkiye’nin dört bir yanından gelmiş bekar misafirler cirit atıyordu. Biz burayı bu şartlarda devraldık.” dedi.

KOCAV, Süleymaniye’ye yeni bir kültür merkezi açtı. Vakıf burslarıyla okuyan öğrenciler ve katkıda bulunanlar açılışta buluştu. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) seçilen Mehmet Durgun ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da açılışa katıldı. Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı.

Vakıf Başkanı Dr. Ali Ürey, “Erol Güngör Kültür Merkezi, Süleymaniye semtinin ilk kültür merkezi oldu. Bu merkez biz devraldığımız zaman viraneydi. Harap haldeydi. İnsanlar önünden geçmeye korkuyordu. Yıkıldı yıkılacaktı. İçinde tinerciler, Afrika’nın Gana’sından Nijerya’sına ve Türkiye’nin dört bir yanından gelmiş bekar misafirler cirit atıyordu. Biz burayı bu şartlarda devraldık.” diye konuştu.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da, “Bu değerleri yaşattınız müddetçe benim gibi polis olarak bu işi yapmaya gayret eden insanlara çok fazla ihtiyaç kalmayacağını düşünüyorum. Allah sizi hep var etsin. Değerlerin, milli ve manevi hassasiyetimizin, ilelebet devam etmesi noktasındaki emeği geçenleri, rahmete gidenleri rahmetle anıyorum. Bu gayreti gösterenlere de her zaman müteşekkiriz. Üzerimize düşen herhangi bir katkı gayret olursa da her zaman gönlümüzle, yüreğimizle yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Program, kültür merkezinin açılmasında katkıda bulunanlara plaket verilmesinin ardından, müzik faslıyla sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.