Veyis Ersöz vefat etti

Veyis Ersöz vefat etti

Yazar Salih Sedat Ersöz - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz'ün babası Veyis Ersöz (93) vefat etti.

Merhaba Gazetesi Eski Yazarları'ndan Veyis Ersöz vefat etti. Salih Sedat Ersöz ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz'ün babası Veyis Ersöz vefat etti.

1945-2015 yılları arasında aralıksız 70 yıl yazarlık yaptıktan sonra yazı hayatına veda eden Ersöz, bir süredir yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle tedavi görüyordu.

93 yaşında vefat eden Veyis Ersöz'e Merhaba Gazetesi olarak Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Veyis Ersöz'ün cenazesi ikindi namazına müteakip Hacı Veyis Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrasında Üçler Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

**

VEYİS ERSÖZ KİMDİR?
1926 yılında Konya’nın Akviran, yeni adıyla Akören ilçesinde doğdu. İlk tahsilini memleketinde, orta ve lise tahsilini ise Eskişehir-Çifteler Köy Enstitüsü’nde tamamladı. 1945 yılının Ekim ayında başlamış olduğu öğretmenlik mesleğinde 30 yıldan fazla görev yaptı ve kendi isteğiyle 1976 yılında emekliye ayrıldı. 1945 yılının mayıs ayında yazmış olduğu üç kıtalık ‘Toprak’ isimli şiiri İstanbul’da 15 günde bir çıkan İlköğretim Mecmuası’nda yayımlanarak hem ödül kazandı hem de önemli bir basın-yayın organında ismini duyurarak yazarlığa ilk adımını attı. Askerliğini 1954–1955 yıllarında yedek subay olarak yapan Veyis Ersöz, Merhaba, Yeni Konya, Yeni Meram, Türkiye’de Yarın, Oku Mecmuası, Ribat Dergisi, Hakimiyet, Konya Postası gibi yerel basın organlarında ayrıca Milli Gazete, Yeni Devir, Anadolu’da Vakit isimli yaygın gazetelerde çeşitli yazılar yazdı. 17 binden fazla sosyal, kültürel, siyaset ve İslam ağırlıklı makalesi var. Ribat Dergisi’nin ilk döneminde 28 ay yazı işleri müdürü görevinde bulundu. Dergide çıkan bir yazıdan dolayı 1983 yılında 40 ay ceza aldı. 23 gün Konya Kapalı Cezaevi’nde yattıktan sonra kalan cezası paraya çevrildi. Birçok vakıf ve dernekte çeşitli görevlerde bulundu. 4 ayrı kuruluş tarafından plaket ödülü alan Ersöz, 2007 yılından itibaren evinde çeşitli kitapları ve yazılarıyla baş başadır. Ersöz’ün yayınlanmış eserleri şunlardır: Gönüllerden Damlalar (1951), Ünitelerin Şiirle İzahı (1954), Yeni İlahiler (1974), Sosyalizm Komünizm, Faşizm ve Şeriat Nedir? (1976), Dünden Bugüne Kültür ve Maarifimiz (1985), İslam’da Akıl ve Nefis Eğitimi (1985), İslam’da Cemaat ve Önemi (1991), Ayetlerle Allah Korkusu (2007), Tarihte Ünlü Kefereler, Ünlü Zalimler (2008), Cami ve Cemaat Adabı İle Namaz Risalesi (2009), Ayet ve Hadislerin Işığında Ölüm ve Sonrası (2009), İslam’da İlim Ahlak, Sabır ve Şükür (2009), İslam’da Hak Batıl, Ümit Korku ve Cömertlik Cimrilik (2010), İslam’da Evlilik-Aile Hayatı ve Komşuluk (2010), İslam’da Ana-Baba ve Kul Hakkı (2010).

SALİH ACIBADEM

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum