Veteriner hekimlere destek sağlığa sahip çıkmaktır

Veteriner hekimlere destek sağlığa sahip çıkmaktır

Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut Koçak, 6 kıtada sayıları 1,7 milyonu geçen veteriner hekim tarafından 23’üncü kez kutlanacak olan Dünya Veteriner Hekimler Günü’nün gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut Koçak, 6 kıtada sayıları 1,7 milyonu geçen veteriner hekim tarafından 23’üncü kez kutlanacak olan Dünya Veteriner Hekimler Günü’nün gurur kaynağı olduğunu belirtti.

“Ülkemizde 6 Şubat’ta yaşanan afet, kaybettiğimiz vatandaşlarımız, meslektaşlarımız ve öğrencilerimiz nedeni ile bu yıl kutlama değil bir dayanışma ve anma etkinliği olacaktır” diyen Koçak, veteriner hekimlik mesleğinde hayvan sağlığı, insan sağlığı ve çevre sağlığının birbirinden ayrılmaz unsurlar olduğunu kaydetti.

KOÇAK MESLEKTAŞLARININ HAKLARINI SAVUNDU

Veteriner hekimlerin gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut Koçak, “Veteriner Hekimler hayvan sağlığını korumanın yanında insan sağlığına da önemli katkıda bulunurlar. Dünyada 300’den fazla hayvandan insana bulaşan zoonoz hastalıklardan, çalışmalarıyla insanları veteriner hekimler korurlar. Çalışmaları esnasında atın çiftesini yer ölürler, karnına ineğin boynuzunu yer yaralanırlar, elini kedi tırmalar, bacağını köpek ısırır v.b zorlu bir mesleği yapmaya çalışırlar. Bu mesleği yaparken de ülkemizde maalesef sağlık çalışanı olmamıza rağmen, sağlık çalışanlarına verilen fiili hizmet zammı (yıpranma payı) hakkında faydalandırılmadığımız gibi Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasasında da yine kapsam dışı bırakılmaktayız. Veteriner Sağlık Grubu çalışanları görevlerini ifa ederken beşeri sağlık hizmetleri veren sağlık personeli gibi çok sık ciddi şiddet olayları ile karşı karşıya kalmaktadır. Halk sağlığı adına özveri ile sağlık hizmetini yürütmeye çalışan Veteriner Hekimlerimize de giderek artan şiddetin önlenebilmesi için Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına alınması esasen toplum sağlığını koruyacaktır” dedi.

GIDA GÜVENLİĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Mesut Koçak şu görüşleri dile getirdi: “Veteriner hekimlerine destek veren bir ülke; hayvan sağlığına, gıda sağlığına ve toplum sağlığına sahip çıkmış demektir. Bizler, dünyanın en saygın, ömür boyu yüksek ahlak ve sorumluluk gerektiren veteriner hekimliği mesleğinin üyeleriyiz. Şahsi çıkar ve siyasi amaç gözetmeksizin ülkemizin çıkarları doğrultusunda hayvansal üretim, hayvan sağlığı ve refahı, gıda güvenliği, veteriner halk sağlığı ve çevre sağlığı konularında büyük bir azimle çalışacak mesleğimizi birlik ve beraberlik içerisinde en ileri noktalara taşıyacağız.

Hayvan Sağlığı, Halk Sağlığı ve Gıda Güvenliğinin temini için 7/24 esasıyla çalışan sessiz canlıların sesi olan memleketi ve milleti için hizmet veren tüm meslektaşlarımın 29 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Gününü Kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor, başta Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY olmak üzere ahirete intikal eden tüm meslektaşlarımı rahmetle anıyorum. 29 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günümüz kutlu olsun.”

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.