Verimli bir sezon geçirdik

Verimli bir sezon geçirdik

Konya Basketbol İl Temsilcisi Hakan Kuşcu geride kalan sezonunu değerlendirdi. Kuşçu: “ Verimli ve başarılı bir sezon geçirdik” dedi

Konya Basketbol İl Temsilcisi Hakan Kuşcu, Konya’da 2017-2018 sezonunda yapılan basketbol faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı. Hakan Kuşcu’nun açıklamaları şu şekilde: “Konya’da 2017 Eylül ayında başlayıp 2018 Haziran ayında sona eren bu sezonda il birinciliği müsabakalarında erkeklerde sekiz kadınlarda yedi yaş kategorisi olmak üzere toplam on beş kategoride bine yakın müsabaka oynanmıştır. Okullar arası maçlar, fakülteler arası maçlar, özel turnuvalar, bölge birincilikleri vs. organizasyonlar da dahil edildiğinde ilimizde oynanan maç sayısı bu sayının çok çok üstüne çıkmaktadır. İlimiz Türkiye Basketbol Federasyonu verilerine göre Türkiye’de en çok basketbol faaliyeti yapılan ilk 8 il arasında yer almaktadır. İlimizde birinci olan takımlarımızın Türkiye Şampiyonalarında elde ettikleri başarılar ve TBL’de yarı final oynayan Selçuklu Belediyespor’un başarısı camiamızın gururu olmuştur.
İl müsabakaları dışında bir bölge birinciliğinin yanı sıra TBL Federasyon Kupası Finalleri ve Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi Final Grubu müsabakaları ilimizde organize edilmiştir. Halen devam etmekte olan EBBL Final grubu müsabakalarının final maçı 10 Haziran 2018 Pazar günü oynanacak olup aynı gün yapılacak ödül töreni ile sona erecektir.

HAKEMİMİZ SÜPER LİG’DE DÜDÜK ÇALACAK

Bu sezon gerçekleşen bir diğer sevindirici olay isehakem camiamızda yaşanmış olup ilimiz hakemlerden klasmanda görev alacakların sayısı 10’a yükselmiştir. Uzun bir aradan sonra ilk kez bir Konya hakemi Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde düdük çalacaktır. Hakemimiz Musa Kazım Çetin bu sezon sonu itibarı ile A Klasman hakemliğine terfi etmiş bulunmaktadır. Bunun yanı sıra B Klasmanında dört, C Klasmanında beş hakemimiz deplasmanlı liglerde görev alacaktır.

VERİMLİ VE BAŞARILI BİR SEZON GEÇİRDİK

İl temsilciliği olarak gerek organizasyon ve maç sayısı, gerek takımlarımızın Türkiye genelindeki başarıları ve gerekse hakemlerimizin klasmandaki durumları ile oldukça verimli ve başarılı bir sezonu geride bıraktığımızı düşünüyor, bu vesile sporcularımıza, antrenörlerimize, velilerimize ve hakem camiamıza, ayrıca her konuda desteğini gördüğümüz Gençlik Spor İl Müdürü Sayın Ömer Ersöz ve müdürlüğümüzün değerli çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.