Vergi Borçları Taksitlendirilecek

Vergi Borçları Taksitlendirilecek

Erzurum Vergi Dairesi Başkanvekili Sefer Demir, torba yasa kapsamında kesinleşmiş vergi borcu olan mükelleflere taksitle ödeme kolaylığının getirildiğini söyledi. Demir, kapalı alanda sigara içenler haricindeki 120 TL ve altında idari para...

Erzurum Vergi Dairesi Başkanvekili Sefer Demir, torba yasa kapsamında kesinleşmiş vergi borcu olan mükelleflere taksitle ödeme kolaylığının getirildiğini söyledi. Demir, kapalı alanda sigara içenler haricindeki 120 TL ve altında idari para cezalarının da affedildiğini ifade etti.

Vergi Daire Başkanvekili Demir, kurum eğitim salonunda vergi borçlarının tahsiline ilişkin basın toplantısı düzenledi. Demir, 27 Eylül günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, 'Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair 6552 Sayılı Kanun' hakkında bilgi verdi. Vergi Dairesi Başkanıvekili Demir, yasa kapsamında kesinleşmiş vergi bulunan mükelleflerin en geç 1 Aralık Pazartesi gününe kadar borçlarını peşin ya da çeşitli taksit opsiyonlarını ile ödeyebileceklerini ifade etti. Vergi borçlarının kredi kartı ile de tahsil edildiğine dikkat çeken Demir,"Kesinleşmiş ve 30 Nisan 2014 tarihinden önceki dönemlere ve beyana dayanan vergilerle bu tarihe kadarverilmesi gereken beyannamalere ait kamu alacakları yeniden yapılandırıldı. Mükelleflere ödeme kolaylığı getiren yasadan yararlanmak isteyen mükelleflerimiz internet üzerinden ya da vergi daireleri ve mal müdürlüklerine müracaatla borçlarını ödeyebilirler." diye konuştu. Demir, Araç sahiplerinin MTV'lerini ödemeden de artık muayene istasyonlarında araçlarının bakımını yaptırabileceğini anlattı.

Demir, idari para cezalarına muhatap olanların da bir kısmının cezasının yasa ile affedildiğini dile getirerek,"Dumansız hava sahası kapsamında sigara içenlere yazılan para cezaları haricindeki 120 TL'ye kadar olan para cezaları affedildi. Bu konuda herhangi bir müracaat almadan para cezaları silindi. 83 bin kişininin toplam 6 milyon liralık para cezası affedildi. " dedi.

Erzurum'un 60 bin mükeleften 600 milyon lira olarak vergi tahakkuku yapacağını ve bunun için de Aziziye ve Kazım Karabekir Vergi Daireleri'nde personel sayısını 3 kat artırdıklarını sözlerine ekleyen Demir,"Görevli personel sayımızı üç kart artırdık. Amacımız vergi borcunu ödeyecek olan vatandaşlarımızın kurumda sıra bekleyerek fazla zaman kaybetmemeleri."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.