Velilerin forma telaşı başladı

Velilerin forma telaşı başladı

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Çarşıda okul alışverişi başladı. Aileler, okul formalarına zam yapılmadığı için memnun olduklarını belirtiyor

Okullarda ilk ders zilinin çalmasına az bir zaman kaldı. Okullar anaokulu ve 1.sınıf öğrencileri için bugün başlıyor. Öğrenciler, okul üniformasını ve kırtasiye malzemelerini almak için velileriyle birlikte çarşıya akın ediyor. Üniforma satan giyim mağazalarında, kırtasiyelerde ve çantacılarda büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Veliler kaliteli ürünlere daha çok rağbet gösteriyor. Alacaklarını son güne bırakmak istemeyen veliler, okul alışverişi için çarşıya gidiyor. Giyimciler ise sağlığı tehdit etmeyen ürünlerin tercih edilmesini tavsiye ediyorlar.

OKUL FORMALARININ FİYATI UYGUN

Dağlıkocalar Okul Kıyafetleri Mağazası sahibi Mehmet Dağlıkoca, ürünlere bu yıl zam yapmadıklarını belirtti. Dağlıkoca, “Müşterilerimiz bu yıl çok şanslı. Çünkü biz okul forması üretimimizi Ocak ve Şubat ayında tamamladık. Üretimi önceden yaptığımız için zamlı ürünlerimize zam uygulamadık” sözlerini kullandı. Tekstil ürünlerinin döviz kurunda yaşanan yükseliş sebebiyle zamlandığını aktaran Dağlıkoca, kendilerinin geçen yılki fiyatlar üzerinden satış yaptığını söyledi. Dağlıkoca, “Tekstilin hammaddesi ithal ediliyor. Döviz kurunda yaşanan artış sebebiyle tekstil ürünlerine de zam geldi. Biz önceden üretim yaptığımız için geçtiğimiz yılki fiyatlardan satış yapıyoruz. Piyasada 200-250 lira arası olan okul forması bizde 100-150 liradan satılıyor” diye konuştu. Müşterinin fiyatlardan memnun olduğunu açıklayan Dağlıkoca, “Müşteri uygun fiyatlı ürün bulduğu için memnun. Müşterinin parası cebinde kalıyor. Bu da müşteriyi mutlu ediyor” sözlerini kullandı.

OKUL ALIŞVERİŞİNDE SON GÜNE KALMAYIN

Okulların açılmasına kısa bir süre kaldığını belirten Dağlıkoca velilere okul alışverişi için son günlere kalmamaların tavsiye etti. Dağlıkoca, “İlköğretim, ortaokul ve liseler önümüzdeki günlerde açılacak. Vatandaşlarımıza okul kıyafeti alışverişinde son günlere bırakmasın” tavsiyelerinde bulundu. Uygun fiyat ile müşterilerine hizmet vermeye çalıştıklarını da söyleyen Dağlıkoca, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “Mağazamızda bütün okulların üniformalarını bulunduruyoruz. Ayrıca her üniformanın her bedeni de mevcut. Müşterilerimize en uygun fiyatı sunmaya gayret gösteriyoruz.” Bir velinin çocuğuna okul forması almak için ne kadar para harcadığına da değinen Dağlıkoca, “Pantolonları 35 liradan satışa sunuyoruz. Kısa kollular 20 lira. Okul forması ceketleri ise 50 lira. Yani bir veli çocuğuna ortalama 100-150 lira arasında harcama yaparak okul formasını satın alabiliyor” ifadelerini kullandı.

SALİH ACIBADEM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.