Velilere karne uyarısı!

Velilere karne uyarısı!

Konya’da eğitim gören 435 bin 930 öğrenci yarıyıl karnelerini aldı. Vali Muammer Erol, “Çocuklarınıza vakit ayırın” derken, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Çocuklara asil insan muamelesinde bulunun” şeklinde konuştu

Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi. Konya’da da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören 435 bin 930 öğrenci karnelerini aldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan 985 bin 362 öğretmen de yarıyıl tatili yapacak. Diyarbakır ve Şırnak'a bağlı 3 ilçedeki 81 bini aşkın öğrenci ise terör saldırıları nedeniyle karne sevinci yaşayamayacak. Mardin, Şırnak ve Diyarbakır'daki öğrencilerin eksikliklerinin giderilmesi için "telafi eğitimi" verilecek. Konya’da 2015-2016 Eğitim öğretim yılı yarıyıl sonu karne dağıtım töreni Mehmet Hasan Sert İlkokulu’nda yapıldı. Programa Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve protokol üyeleri katıldı.

img_0719.jpg

ÇOCUKLARINIZA VAKİT AYIRIN

Programda konuşan Vali Muammer Erol, tatilde ailelerin çocuklarıyla vakit geçirmesi tavsiyesinde bulunarak, “Bu tatilde çalışan veliler yıllık izinlerinden kullanarak çocuklarıyla ilgilensin, birlikte vakit geçirsin. Çocuklarınızla sinemaya gidin ama bir hastaneye de gidin. Çocuklara sorumluluklarını hatırlatın” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de çocuklara asil insan muamelesinde bulunulması gerektiğinin altını çizerek, “Çocuklarımız tatillerini okuyarak, dinlenerek geçirsin. Konya’da bulunan 500 bine yakın öğrencimize hayırlı olsun diliyorum” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da yaptığı konuşmada, “Eğitim bir süreç değerlendirmesidir. Karnelerimizin özellikle küçük çocuklarımızın karnelerinin çok iyi olduğunu söyleyebiliriz. Çok problem yok ancak ortaokul ve lisedeki öğrencilerimizin karnelerinde reel bir değerlendirme yapıldığı için eylülden bu yana görülen derslerin bir değerlendirmesi var” dedi.

img_0763.jpg

TATİLDE ÖDEV YOK

Velilere de uyarılarda bulunan Gürsoy, şöyle konuştu: “Öğrencilerin karnelerinde kötü notlar bulunabilir. Velilerimiz çocuklarını başka öğrencilerle kıyaslamasınlar. Her öğrenciyi kendi süreci içerisinde değerlendirmelerini, sene başından bu güne aldıkları eğitimi değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. 15 günlük tatil süresince Bakanımızın tavsiyesine uygun olarak çocuklarımıza ödev vermemeyi planladık. Daha çok gezmelerini, eğlenmelerini, ziyaretlerde bulunmalarını, müze, bilim merkezi gibi yerleri ziyaret etmelerini. Eş, dost, akraba ziyaretleri ile birlikte dinlenerek zinde bir şekilde 2. döneme gelmelerini arzu ediyoruz.”

Konuşmalarının ardından protokol üyeleri ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin karnelerini vererek sohbet etti. Çocukların karne heyecanı yüzlerine yansıdı. Veliler çocukları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Programda ayrıca okulda eğitim gören Suriyeli sığınmacı çocukların karneleri de verildi. Suriyeli çocukları temsilen Fatma Zehra isimli bir çocuğa karnesi verildi. Suriyeli Fatma Zehra, hazırladığı şiiri protokol üyelerine okudu. “Sizin çocuklarınız savaşı görmesin” dizesini içeren şiirin ardından protokol üyeleri ve sınıftakiler çocuğu alkışlayarak tebrik etti.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.