Vekillik meslek değil

Vekillik meslek değil

Milletvekili ve emekli milletvekili maaşlarına yapılan zamları değerlendiren sendika temsilcileri milletvekilliğinin meslek dalıymış gibi değerlendirilmesinin büyük bir yanlışlık olduğunu belirtiyor

Milletvekili ve emekli milletvekili maaşlarına yapılan zamları değerlendiren sendika temsilcileri milletvekilliğinin meslek dalıymış gibi değerlendirilmesinin büyük bir yanlışlık olduğunu belirtiyor

Kamu çalışanlarına, asgari ücretlilere ve emeklilere yüzde 3-4 oranında zam yapılmasına karşılık, milletvekillerine ve milletvekili emeklilerine yapılan 3 bin lira düzeyindeki maaş artışı toplumun her kesiminden tepki topluyor. Sendika temsilcileri, bunun büyük bir adaletsizlik ve eşitliği hiçe sayan bir uygulama olduğunu belirterek, kamu çalışanlarına yapılan zamlarda bütçedeki durumun engelmiş gibi gösterilmesinin artık inandırıcı bir tarafının olmadığı ifade ediliyor.

SİYASİLER İNANDIRICILIKLARINI YİTİRDİ

Ek ödemelerle başlayan ve maaş ödemelerine dönük olarak yapılan düzenlemelerin kamuoyunda yapılış biçimi itibariyle, ülke ve dünyanın içinde bulunduğu durum dikkate alınarak düzenlendiğinin ifade edilmesine karşılık konu milletvekili maaşlarına geldiğinde bu durumun göz ardı edilmesinin rahatsızlıklara neden olduğunu dile getiren Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Latif Selvi, bir taraftan yapılan maaş düzenlemelerinde bütçe imkanlarının sınırlılığından söz edilirken, diğer taraftan bürokrat, milletvekili ve emekli milletvekiliyle ilgili standartların ötesinde ödemeyi içeren düzenlemelerin yapılmasının yanlış olduğunu ifade etti. Bu durumun hem çelişkilere, hem de bütçe imkanları diyerek başlan cümlelerin inandırıcı olmadığını gösterdiğini söyleyen Latif Selvi, “Şikeyi ilgilendiren, futbol yöneticisi, taraftarlar ve sporcuları ilgilendiren yasa 6 ayda 2 defa gündeme taşınarak yasalaştırıldı. 4688 sayılı Kamu Çalışanları Sendika Yasası’ndaki değişiklikler maalesef gündeme alınamadı. Bu durum yasal zemini zedelemiş, kamu çalışanlarının mağduriyetini artırmış ve infiale neden olmuştur. Öte yandan bütçe imkanları kimi konularda hoyratça kullanılırken, kimi konularda ise dünyada yaşanan kriz bahane edilerek kısıtlamalara zorlanmıştır. Önemli olan bir diğer konu da, hemen hemen bütün konularda ihtilaf eden siyasi partilerin bireysel ortak kazanımları söz konusu olduğunda ittifakta bulunmaları ve ivedilikler hareket edebilmeleridir. Bu da toplumumuzda siyasetçiye olan güvenin azalmasına neden olmuştur” diye konuştu.

MİLLETVEKİLLİĞİ, MESLEK DALI DEĞİLDİR!

Bir ülkede huzur ve adaletin tesisinde olmazsa olmaz konunun adil paylaşım olduğuna vurgu yapan Latif Selvi, “Yüzde 1, 2, 3’lük dilimlere ve ihmallere konu olan geniş kitleler varken, yönetici elitlerin, parlamenterlerin, siyasetçilerin imtiyazlı avantajlar elde etmesi çalışma barışını ve sosyal adaleti bozmaktadır. Siyasetin bir meslek değil, hizmet aracı olduğu unutulmamalıdır. Bu millet, kendi içerisinden seçip gönderdiği temsilcilerine, iktidara ve bürokratlara emanettir. Halka karşı bir seçkinler zümresi olarak değil, halkın yükünü taşıyan birer hizmet erleri olmaları beklentisi içerisindeyiz” dedi.

BİR TARAFA KEPÇEYLE, DİĞER TARAFA KAŞIĞIN UCUYLA

Emekli milletvekillerine ve milletvekillerine yapılan fahiş zammı eleştiren Kamu-Sen İl Temsilcisi Sadi Eriş de, bir taraftan kamu çalışanları, emekliler ve asgari ücretle çalışanlara kaşığın ucuyla zam yapılırken, diğer taraftan yönetici olan belli bir kesime kepçeyle verildiğini ifade etti. Emekli bir milletvekilinin maaşına 3 bin TL zam yapılmasını vatandaşa anlatmanın zor olduğunu, kamu çalışanlarına ise hiçbir şekilde izah edilemediğini kaydeden Sadi Eriş, “Memurla ilgili maaş artışını 15 ayda çıkaramayan hükümet, 15 dakikada milletvekili maaşını artırabiliyor. Sadece kamu çalışanları değil toplumun her kesimi bu duruma tepki gösteriyor. Bir milletvekili veya milletvekili emeklisi asgari ücretle çalışan 5 kişinin maaşına denk gelebilecek bir zammı 15 dakika içerisinde alabiliyor” ifadelerini kullandı.

RASİM ATALAY

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.