Vekillerden liste yorumu

Vekillerden liste yorumu

24. dönem TBMMde liste dışı kalan milletvekilleri küskün olmadıklarını belirterek Genel Başkanın takdirine saygı duyduklarını söyledi

24. dönem TBMM’de liste dışı kalan milletvekilleri küskün olmadıklarını belirterek Genel Başkan’ın takdirine saygı duyduklarını söyledi. Milletvekilleri partiden verilecek her göreve hazır olduklarını da belirtti. 

 

 

İktidar partisinde milletvekili adaylarının açıklamasıyla parti teşkilatlarında büyük bir şok yaşandı. Şaşkınlığın nedeni ise listelerin beklentilerin tam zıttı olmasıydı. Mevcut 333 milletvekilinden 167’sini liste dışı bırakan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da da 9 milletvekilini listeye almadı.

 

Milletvekili listelerine giremeyen 167 milletvekiline 'çalışmayı bırakmayın' mesajı veren Erdoğan, "Tüm arkadaşlarım, gerek aday adaylarından listelerde yer alamayanlar gerekse milletvekili arkadaşlarım yarından itibaren 'Ya Allah Bismillah' deyip, 12 Haziran için çalışacak, yollara düşecekler. İşte asıl sınav budur" diyerek ayrılık yok mesajı da verdi. Fakat bu açıklama listeye giremeyen milletvekillerini tatmin etmemiş gibi görünüyor. 

 

Liste dışı kalan iki dönemdir milletvekili olan Sami Güçlü, Hasan Angı, Muharrem Candan takdirin genel merkezde olduğunu belirterek partide kendilerine verilen her göreve hazır olduklarını belirtti.

 

‘KONYA'YI TEMSİL ETMEK

 

BÜYÜK BİR ONURDUR’

 

AK Parti'nin Konya 1. sıradan milletvekili adayı gösterdiği Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'yı temsil etmenin büyük bir mesuliyet ve büyük bir onur olduğunu söyledi.
Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya 1. sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, aday listelerinin açıklanmasının ardından ilk değerlendirmesini, resmi ziyaret için bulunduğu Macaristan'ın başkenti Budapeşte'den telefonla katıldığı Kon TV ana haber bülteninde yaptı.
Konya'yı temsil etmenin büyük bir mesuliyet ve büyük bir onur olduğunu söyleyen Davutoğlu, Konya'nın en köklü medeniyet merkezlerinden biri olduğunu, bu şehri Ankara'da ve bütün dünyada temsil etmeye çalışacaklarını belirtti.
Ahmet Davutoğlu, ''Konyalı hemşehrilerimizi bu büyük davada yanımızda görmek istiyoruz'' dedi.
Libya'daki gelişmeler, AB Konseyi ve NATO toplantıları dolayısıyla bu hafta sürekli yurt dışında olacağını kaydeden Bakan Davutoğlu, en kısa zamanda Konya'ya gelmek istediğini ifade ederek ''Hasretle Konya ile buluşacağımız günü bekliyorum'' diye konuştu.

 

BAŞKAN SORGUN: YENİ BİR SÜRECE GİRDİK

 

AKP Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 12 Haziran 2010’da yapılacak Genel Seçimler için belirlenen 14 milletvekili adayı ile ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Sorgun, belirlenen milletvekili adaylarını tebrik ederken, bugüne kadarki olumlu yaklaşımları ve sürece katkılarından dolayı da tüm aday adaylarına teşekkür etti. Aday adaylığı sürecinin sona erip adayların belirlenmesi ile yeni bir sürece girildiğini aktaran Başkan Sorgun, bu süreçte Seçim Koordinasyon Merkezi’nin(SKM) belirlediği programlar dahilinde yoğun bir çalışma başlatacaklarını belirtti. Sorgun, “Mevcut milletvekillerimiz, milletvekili adaylarımız, il, ilçe ve belde teşkilatlarımız ile yoğun bir çalışma temposuna giriyoruz. Gitmediğimiz belde, köy mahalle ve ev bırakmayacağız. Amacımız, AKP’nin yeniden tek başına ve daha güçlü bir şekilde iktidar olması ve milletimizin hak ettiği bir ülke kurmak. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

 

Milletvekilliği için il teşkilatına başvuran aday adaylarının hepsinin birbirinden değerli olduğunun altını çizen Sorgun, aday listelerinin açıklanmasının hemen ardından birçok aday adayı ve mevcut milletvekillerinin kendisinin arayıp listenin hayırlı olması dileğinde bulunduğunu ve her zaman kendileri çalışmaya hazır olduklarını söylediklerine vurgu yaptı. Ahmet Sorgun; “Aday adaylarımız, bizlere şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da AKP’nin neferi olmaya devam edeceklerini ve Konya’mızın başarısı için çalışmaya her zaman hazır olduklarını büyük bir içtenlikle aktardılar. Bu da AKP’nin farkıdır” ifadelerini kullandı.

 

ANGI: BİRİKİMLERİMLE PARTİMİN YANINDA OLACAĞIM

 

Listenin AKP ve Türkiye adına hayırlı olmasını dileyen Hasan Angı, liste dışı kalmasını doğal karşıladığını belirterek, genel başkanın takdirine saygı gösterdiğini söyledi. Seçim sürecinin devam ettiğini bu süre zarfında 12 Haziran’a tüm parti teşkilatıyla hazırlanmaya devam ettiklerini anlatan Angı, “Partiden bana bir görev düşürse yapmaya hazırım. 2 dönemdir milletvekiliyim. Birikimlerimle partimin yanında olmaya devam edeceğim” dedi. Angı, 12 Haziran’dan sonra parti ve siyaset dışında iş adamı olması sebebiyle işleriyle ilgileneceğini aktardı.

 

CANDAN: GÜZEL BİR LİSTE HAZIRLANMIŞ

 

Açıklanan listeyi çok uygun bulduğunu ve güzel bir listenin hazırlanmış olduğunu ifade eden Muharrem Candan, listede yeni isimlerin yer aldığını bu isimlerle de zaman içinde tanışacaklarını kaydetti. Liste dışı kaldığı için kırgın olmadığını ifade eden Candan, “Zaten kırgın olmak gibi bir durum olamaz. İki dönemdir milletvekiliyiz. Uzun bir sürecin ardından bu liste hazırlanmıştır. Takdir genel başkanımızındır. Genel Başkanımız partimiz için en uygun listeyi millete sunmuştur. Listede yer almadığım için üzülmedim. Bundan sonra da partimle çalışmaya devam edeceğim” dedi. Candan, 12 Haziran seçimlerini hayırlı olmasını dileyerek, seçim sürecinde küskünlüklere ve kırgınlıklara yer verilmemesi gerektiğini söyledi.

 

GÜÇLÜ: PARTİNİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİM

 

Açıklanan listeyi “bizim listemiz” olarak değerlendiren Sami Güçlü, içerisinde iki dönem milletvekili olarak hizmet ettiği, kurucuları arasında bulunduğu partiyle ilgili olarak değerlendirme yapmanın mümkün olmadığını belirtti. “Biz memlekete hizmet ettik, iyi sonuçlar aldık ama bizim dönemimiz sona erdi” diyen Güçlü, şunları kaydetti: “Bundan sonra göreve gelecek arkadaşlara çıtayı yükseltme konusunda görev düşüyor. Biz de bu noktadan sonra elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Seçilecek arkadaşlarımıza Anayasa değişikliği ve Türkiye’de kurumların yerli yerine oturması ile ilgili önemli görev düşmektedir. Onların başarısını sağlayacak şey de budur.”

 

LİSTEYE GİREN 14 ADAYIN TEMAYÜLDEKİ YERİ İSE ŞÖYLE;

 

AKP İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen temayülde ise Hüseyin Üzülmez bin 285 oy alarak 4., İlhan Yerlikaya bin 114 oy alarak 8., Abdullah Ağralı bin 15 oy alarak 9., Mustafa Baloğlu 941 oya alarak 11., Mustafa Akış 653 oy alarak 21., Gülay Samancı 478 oy alarak 33., Cem Zorlu 298 oy alarak 57., Halil Etyemez 182 oy alarak 89., Rahim Türk 140 oy alarak 107. Sırada yer almıştı. Açıklanan 14 kişilik listede ise temayül sonuçlarındaki sıraalmaya ise dikkat edilmemiş. Cem Zorlu 298 oy almasına rağmen 5. Sırada aday gösterilirken, bin 15 oy alan Abdullah Ağralı’ya listede 12. sırada yer verilmiş. Aynı şekilde temayülde düşük oy alan Mustafa Baloğlu, Mustafa Akış, Gülay Samancı listenin ön sıralarında gösterilmiş. Bu durum ise liste hazırlanırken temayül sonuçlarının görmezden gelindiğini göstermektedir. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum