Vekaletle kesim her yıl artıyor

Vekaletle kesim her yıl artıyor

İl Müftü Vekili Muharrem Biçer, geçmiş yıllara göre Konya’da vekaleten kurban kesiminde her yıl büyük bir artış olduğu ifade ederek, bu yıl içinde yapılan çalışmalar neticesinde hedeflerinin yüksek olduğunu söyledi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yürütülen vekâlet yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nda kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olunması amacıyla düzenlenen, Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu toplantısı yapıldı. Toplantı, Konya, Karaman, Afyon Karahisar ve Aksaray illerinde görev yapan yaklaşık 280 personelin katılımıyla Beril Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz,  Türkiye Diyanet Vakfı Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış, Konya İl Müftü Vekili Muharrem Biçer, İl Müftü Yardımcıları, Bölge İl Müftüleri, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Bay ve Bayan Vaizler, Din Görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı şube görevlileri katıldı. Programda açılış konuşmasını bölge illere ev sahipliği yapan Karatay İlçe Müftü Vekili Mustafa Öztürk yaptı. Öztürk, toplantıya iştirak eden katılımcılar başta olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı organizasyonuyla gerçekleşen Vekâlette Kurban Kesim Organizasyonu da emeği geçenlere teşekkür ederken toplatının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

HEDEF 200 BİN HİSSE

Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Türkiye Diyanet Vakfı Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış ise geçmiş yıllarda yapılan faaliyetler ve yardım götürülen ülkeler hakkında bilgilendirme ve istatistik raporlarını sunarken, hedeflenen ve planlanan yeni çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Milletin emanetlerini 40 yıldır ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını vurgulayan Kocamış "Kurulduğu günden bu yana kendisini sürekli geliştirerek faaliyet alanlarını genişleten Türkiye Diyanet Vakfı, yardımsever halkımızın desteği, Diyanet teşkilatı ve vakıf görevlilerimizin gayretli çalışmalarıyla büyüyerek bugün Türkiye’de 997 şubesi ve 102 ülkedeki faaliyetleriyle uluslararası bir sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir.  Ayrıca 1993 yılından beri, Diyanet İşleri Başkanlığı TDV ile vekâlet yoluyla Kurban kesim organizasyonu düzenlemektedir. 1993 yılında 2 bin 664 hisse ile başlayan Kurban organizasyonumuzda bugüne kadar toplam 686 bin 920 hisse kurbanın kesim ve dağıtımı gerçekleştirdik. 2013 yılına göre 2014 yılında kurban vekâlet sayısı yüzde 52 artışla 135 bin 394 olmuştur. 2015 yılı için hedefimiz ise 200 bin hissedir” dedi.

KURBAN BEDELİ 625 TL

Ayrıca vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında bu yıl ki kurban bedellerinin “Yurt içinde 625 TL, Yurt dışında da 450 TL”olarak belirlendiğini ifade eden Kocamış “Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr internet adresinden 24 Eylül 2015 Perşembe günü Türkiye saati ile 17:00’a kadar kurban vekaleti verebileceklerdir" diye konuştu. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ise son günlerde ülkede meydana gelen üzücü hadiseleri dile getirerek, katılımcılardan aziz şehitlerimiz için bir fatiha ve üç ihlas okumalarını rica etti. Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla hem yurtiçi hem de yurtdışında yapılan faaliyetlerin sonuçlarını değerlendirerek bu süreçte yaşanan ilginç olaylara ve duygu yüklü hadiselere temas eden Yılmaz, vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonun önemine dikkat çekerek katkıda bulunanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti. Yılmaz’ın konuşmasının ardından kapanış ve teşekkür konuşması için kürsüye gelen Konya İl Müftü Vekili Muharrem Biçer ise geçmiş yıllara göre Konya’da vekâleten kurban kesiminde her yıl büyük bir artış olduğu ifade ederek 2015 yılı içinde yapılan çalışmalar ve faaliyetler neticesinde hedeflerinin yüksek olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.