Vehbi Vakkasoğlu, Güzel Ahlakı Anlattı

Vehbi Vakkasoğlu, Güzel Ahlakı Anlattı

Eyüp’te vatandaşlarla bir araya gelen eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu, güzel ahlakı anlatarak, “Namaz kişinin ahlakını düzeltmiyorsa bilinçli yapılmıyor demektir. Biz Müslümanlar olarak güzel ahlakta...

Eyüp’te vatandaşlarla bir araya gelen eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu, güzel ahlakı anlatarak, “Namaz kişinin ahlakını düzeltmiyorsa bilinçli yapılmıyor demektir. Biz Müslümanlar olarak güzel ahlakta varmak istediğimiz nokta Peygamber efendimiz olmalı” dedi.

Eyüp Belediyesi ve Eyüp Müftülüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü Eyüp Camii Meydanı programlarında, eğitimci, yazar Vehbi Vakkasoğlu, Eyüplülerle buluştu. Ramazan etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘’Sohbet Meclisi’’ adlı programa konuşmacı olarak katılan Vehbi Vakkasoğlu, bilinçli ibadet ve güzel ahlakı anlattı.

Eyüp Belediyesi tarafından cami meydanında gerçekleştirilen Sohbet Meclisi adlı programda eğitimci, yazar Vehbi Vakkasoğlu ibadetlerin Allah’ın emirleri olduğunu hatırlatarak, ‘’Zikir, fikir ve şükür içeren her hareket ibadettir. İbadetler bilinçli yapılırsa bizi güzel ahlaka götürür. Namaz kişinin ahlakını düzeltmiyorsa bilinçli yapılmıyor demektir. Biz Müslümanlar olarak güzel ahlakta varmak istediğimiz nokta Peygamber efendimiz olmalı. Onun öyle güzel bir ahlakı vardı ki; insanların en güler yüzlüsü, yalan söylemeyeni, eşine yardım edeni, insanları aldatmayan, cömert yani mükemmel bir ahlaka sahipti’’ diye konuştu.

"RAMAZAN BİZİ MELEKLEŞTİRİR"

Çok sayıda vatandaşın ilgiyle takip ettiği sohbette Vakkasoğlu, konuşmasının Ramazan bölümünde ise, Ramazan’ın insanlar üzerindeki etkisini işledi.

Vakkasoğlu, ‘’Ramazan insanların gönlünü genişleten, insanların kendi içlerini görebildikleri bir aydır. Ramazan insanın kendine, kalbine ve şefkat duygularına yatırım yaptığı bir aydır. Ramazan bizi daha cömert kılar. Ramazan bizi melekleştirir. Bize meleklerin özelliklerini katar’’ dedi.

Eyüp Belediyesi ve Eyüp Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen Sohbet Meclisi’nde her gün farklı konularda sohbetler gerçekleştiriliyor. Eyüp Meydanı’na gelen ziyaretçiler Sohbet Meclisi’ni büyük bir ilgi ile takip ediyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.