Vefasızlığın böylesi

Vefasızlığın böylesi

Konya ve Türk futbolunda tarihe geçen Renklibay ailesinin bütün liglerde gol kralı olmuş ismi Ali Osman Renklibay, üyelikten atılanlar için Bahattin Karapınar ve yönetimine adeta ateş püskürdü

Türk ve Konya futboluna önemli hizmetlerde bulunmuş, Türkiye’de 3. lig, 2. lig ve 1. lig’de gol kralı olmuş Ali Osman Renklibay’dan, Konyasporlu yöneticilere, özellikle de kulüp başkanı Bahattin Karapınar’a sitem var. Dün gazetemizi arayan Türk futbolunun en önemli golcülerinden ve gol krallarından Ali Osman Renklibay, yeşil-beyazlı ekibin bugünlere gelmesinin en önemli sebebinin yanlış yönetimlerin, yanlış transfer politikaları olduğunu savundu. Renklibay, özellikle mevcut yönetimin, Konyaspor’a önemli hizmetlerde bulunmuş insanları üyelikten atmasının büyük bir vefasızlık olduğunu belirterek, “Konya futbolunun Türkiye’de sıçrama yapamamasının en önemli nedeni işte budur” dedi.
Renklibay ailesi olarak Konya ve Türk futboluna önemli hizmetlere bulunmuş bir ailenin ferdini Konyaspor üyeliğinden atmanın nezaketsizlikten ve vefasızlıktan başka bir şey olmadığını ifade eden Ali Osman Renklibay, bu aileye ödül verilmesi gerekirken, bu ailenin bir ferdinin üyelikten atılmasını cezalandırma olarak nitelendirdi. Renklibay, Konyaspor’a hizmet etmiş, para vermiş, emek vermiş insanların üyelikten çıkarılmasının altında artniyet sezdiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Konyaspor’un vefalı, duygulu, Konyaspor sevgisiyle yanıp tutuşan yöneticilere ihtiyacı var. Konyaspor’da yönetim teşkil ederken, listeyi tamamlamak için isimler yazılmamalı. Konyaspor’da son dönemlerde yönetimler kongre salonlarında ya da kongreden 1-2 saat önce oluşturuluyor. Böyle bir yönetim şekli amatör küme kulüplerinde bile olmuyor. Böyle bir ayıp olabilir mi?  Böyle bir çağdışı düşünce olur mu? Şimdi sen bir genel kurula gidiyorsun, ama hiçbirşeyin şeffaf değil. Kafana göre üye yapıyor, kafana göre atıyorsun. Nesin sen? Ali kıran baş kesen mi?   Ya da başka bir nedeni mi var? Benim aklıma başka şeyler gelir. Çok ayıp çok.”
Konya’da önemli insanların üyelikten atılmasını da değerlendiren Ali Osman Renklibay, özellikle kulübe milyonlarca mark akıtmış Haşim Bayram’ı, bu kulübün kurucusu Mehmet Ortaer’i üyelikten atmanın normal bir insan işi olamayacağına dikkat çekerek, “Konyaspor tarihinde böyle bir davranış ne acıdır ki, bu dönemde yaşanıyor. Benim aklım fikrim ermedi bu işe. Aklı fikri eren biri varsa çıksın açıklasın bizde bilelim. Konyaspor küme düşer, elbette düşer bu zihniyetle. Böyle bir zihniyetle Konya futbolu ya da Konyaspor sıçramamı yapacak? Ayıp yakışmıyor bu kulübe böyle başkan, böyle yönetici. Aslında çok doluyum, söylenecek çok şey var, ama şehre bir yararı olmaz.”
Konyaspor’un akıllı, tutarlı, şeffaf, kulübünü seven, çevresindekilerinin değil, kulübünün menfaatlarını  gözeten adam gibi yöneticilere ihtiyacı olduğunu söyleyen Ali Osman Renklibay, “Gerçekten çok ayıp şeyler. Gurbette yaşayan Konyalılar olarak buna inanılmaz üzülüyoruz. Gazetelerde, televizyonlarda, spor sitelerinde Konyasporla ilgili çıkan olumsuzlar haberler bizleri kahrediyor. Bizler Türk futboluna emek vermiş insanlarız. Türkiye’de kariyer sahibiyiz. En azından bizlerin de fikri alınabilir. Ama burunları kaf dağında olan, kendilerini bu kulübün sahibi zannedenler bilsinler ki, Renklibay ailesi Türkiye’de tarihe geçmiştir. Onlar  dünya’da yokken bizim büyüklerimiz Konyaspor’da forma giyiyordu” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.