Vedat Milor: Konya'nın ev lezetleri olağanüstü

Vedat Milor: Konya'nın ev lezetleri olağanüstü

Türkiye'nin dünyaca ünlü gurmesi Vedat Milor, sosyal medya hesabından Konya mutfağını övgüyle bahsetti.

Aslen Konyalı olan ünlü yemek eleştirmeni gurme Vedat Milor, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımında Konya'nın yöresel ev lezzetlerinin olağanüstü olduğunu belirterek," Birçok ilimizde en iyi yemekleri evlerde yedim ama Konya'daki evlerde olağanüstü yemekler yapılıyor.Ama Konya’nın bir artısı daha var: Çok iyi restoranlara sahip olması" dedi

Sosyal medyada sıkça etliekmeği lahmacunla kıyaslayanlara ince bir sistem eden Vedat Milor," Konya deyince herkesin aklına etliekmek gelmiş. Anlaşılır bir şey. Lahmacunun çakması denmiş. Ama bu hatalı. Dikkatli takipçiler için ikisi farklı. Kıyma satırla çekilmeli, Konya’ya has sert un kullanmalı ve hamur ince açılmalı. Odun fırında ortası yumuşak kalacak gibi pişmeli" Etliekmekte asıl tavsiyesinin Bolu Lokantası olduğunu söyleyen Milor,"Konya’da maalesef asıl tavsiyem Bolu Lokantası olacaktı. Vefat nedeniyle maalesef kapandı. Diğer bir tavsiyem ise sanayideki Serenade. Bence burada asıl aktör Konya küflü peynirli pide. Ama diğerleri de denemeye değer" ifadelerini kullandı.

1964 yılında hizmet vermeye başlayan ve Konya'nın markası haline gelen Bolu Lokantası'nın sahiplerinden Rasim Dağ'ın 2020 yılında vefat etmesi üzerine kapanmıştı. Ünlü gurme Vedar Milor, diğer Konya lezzetlerinin hangi esnaf lokantasında yenebileceğini sosyal medya hesabından sıraladı.

screenshot-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum