Vatandaşın yanındayım

Vatandaşın yanındayım

İYİ Parti Konya milletvekili Fahrettin Yokuş, " 81 milyonu temsil adına onların haklarını aramam lazım. Üzerimize önemli bir görev yüklendi. Vatandaşın hakkını savunacağım" dedi

İYİ Parti Konya milletvekili Fahrettin Yokuş Dedeman Otel'de basın açıklaması düzenledi. Yokuş'a basın açıklamasında İYİ Parti Konya il başkanı Av. Orhan Tuluku ve parti yönetimi eşlik etti. Zor şartlarda seçim çalışmaları yürüttüklerini söyleyen İYİ Parti Konya milletvekili Fahrettin Yokuş, siyasetin içerisine devletin dahil edilmesinin yanlış olduğunu belirtti. Yokuş, "Konya'da baskıcı bir atmosfer içerisinde seçim çalışmalarını yürüttük. Zaman zaman bunları dillendirdik. Siyasetin içerisine devlet girmemeliydi. Yanlış yapanlara sesimizi yükselttik. Biz ses yükselttikçe bize olan düşmanlıklar arttı" dedi.

81 MİLYONUN HAKKINI ARAYACAĞIM

Milletvekilinin görev açılımına değinen Yokuş, "Milletvekili anayasaya göre seçime giden ve millet adına seçilmiş temsilcidir. Yani benim 81 milyonu temsil adına onların haklarını aramam lazım. Üzerimize önemli bir görev yüklendi. Vatandaşin haklarını savunmak zorundayım" diye konuştu. Medyanın doğruları yansıtması gerektiğini ifade eden Yokuş, "Ben vali beye görevini doğru dürüst yap, yapamıyorsan gereğini yap dedim. Hemen birileri ayağa kalktı. Bu adam daha dün seçildi mazbatasını aldğı gün valiye posta koyuyor dediler. Ben valiye posta koymadım. Konyalının hakkını ve itibarını korumak için bunu yaptım. Şanım şöhretim yürüsün diye bunu yapmadım. Benim öyle birşeye de ihtiyacım yok zaten. Medya kuruluşmarı tarafsız bir şekilde yayın yapmalıdır" sözlerini kullandı. OHAL döneminde yapılmaması gereken eylemlere Konya'da göz yumulduğunu belirten Yokuş şu şekilde konuştu: "Seçim döneminde 30-40 genç meşalelerle 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları atarak 6 tani siyasi parti standın olduğu ve insanların çok olduğu yerde yürüyüş yaptılar. Bu gruba iki tane de sivil polis eşlik etti. OHAL'in olduğu yerde bunu yapamazsınız. Bu olay telafisi olmayan sonuçlara yol açabilirdi. Ben bu olayın üzerine valiye twitt attım. Ey vali tedbir al. Bu yapılan OHAL'e aykırı dedim. Valinin bu yürüyüşten haberi olmasa o grubun içerisinde sivil polisler olmazdı. Yürüyüş yapan çocuklar İYİ Parti'nin bayraklarını yaktılar ve neredeyse bir kavga çıkacaktı."

İNSANLAR ZARAR GÖRMESİN DİYE VALİYİ UYARDIM

Bu olayın ardından aynı grubun başka bir siyasi partinin merkezini yağmaladığını, kendisinin de bu olaydan önce insanların zarar görmemesi için valiye twitt attığını söyleyen Yokuş, "İYİ Parti standına saldıran bu grup daha sonra başka bir grupla birleşerek CHP'ye saldırdı. Yaklaşık olarak 200 kişilik bu grup CHP Seçim Koordinasyon Merkezini yağmaladılar. Ben bu olaydan önce valiyi bu konuda uyardım. Allah'a şükür ki birkaç kişinin yaralanması dışında bir sıkıntı olmadı. Ben insanlar zarar görmesin diye valiye twitt attım. Ama bazı medya kuruluşları benim valiye hakaret ettiğim ile ilgili haberlere yer verdiler" sözlerini kullandı. Seçim akşamı İYİ Parti İl Başkanlığı Binasına tacizlerin olduğunu söyleyen Yokuş, "Seçim akşamı partimizin il binasındaydık. Araçlarla gelip binamıza maytap ve torpil atanlar oldu. İçeride yüzlerce partili var. Onlar dışarı çıkmak istedi ama engel oldum. Emniyeti arayıp partinin önünde ki yolu kapatın buradan geçmelerine izin vermeyin dedim. İki sivil polis geldi biz buradan geçenleri engelleyemeyiz dedi. Böyle bir olay kabul edilemez. Böyle bir devlet yönetimi de olmaz" şeklinde konuştu.

DEVLETE YALAN SÖYLETİYORLAR

"AK Partiye atılan oy oranına göre köylere hizmet verdikleri için az oy atan köyler hizmeti geç alıyor" diyen Yokuş şu şekilde konuştu, "İktidar partisine atılan oy oranına göre köylere hizmet veriliyor. Bu hukuka uygun bir davranış değildir. Beyşehir'in Göçü köyü iktidar partisine oy verme sıralamsında 67 köy arasından 66. olduğu için hizmetler kısıtlanıyor." Devlete resmi yazıyla yalan söylettiklerini belirten Yokuş, "Köye yapılması için getirilen kaldırım taşları benim milletvekili adaylığım sürecinde köyde iftar daveti verdiğim günde taşları köyden götürdüler" şeklinde konuştu. Dilekçeme cevaplarında rapor tuttuklarını, taşlar bittiği için kaldırımı yapamadıklarını ifade etmişler. Devletin kaymakamının yazdığı yazı yalan. Köyde zaten taşlar vardı. Onlar taşları alıp götürdüler. Bilirkişi raporu diye önümüze koydukları kağıt tamamen yalan. Devlet resmi yazıyla yalan yazıyor. Bir vatandaşa kaymakam yalan söyleyemez" ifadelerini kullandı.

SALİH ACIBADEM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum