Vatandaş 2025 yılına yeni vergiyle girecek! Her hane 4 bin 500 lira ödeyecek

Vatandaş 2025 yılına yeni vergiyle girecek! Her hane 4 bin 500 lira ödeyecek

Türkiye'de milyonlarca vatandaş vergi artışlarından şikayetçi. 2025 yılına kısa süre kala yeni vergi tasarısı ortaya çıktı. Buna göre her hane en az 4 bin 500 lira ekstra vergi ödemek zorunda kalacak.

Türkiye'de ekonomik krizin etkileriyle vatandaşın alım gücü düştü. Asgari ücret güncel olarak 17 bin 2 TL. Yeni yılda asgari ücrete yapılacak zam oranı merak ediliyor. Maaşlara zam gelmeden ekstra masrafların vatandaşın sırtına yüklenmesine ise tepki gösteriliyor.

vergi-4.webp

Son olarak 2025 yılı itibariyle tahsil edilecek yeni verginin detayları paylaşıldı. Kredi kartı kullananları ilgilendiren bu kararın yakın zamanda kesinleşmesi bekleniyor. Savunma Sanayi Fonu'na gelir sağlamak amacıyla sunulan teklifte, limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından her yıl 750 lira ücret alınması amaçlanıyor.

vgrgi-1.jpg

Kesintiler ise her yıl 5 Ocak'ta yapılacak. Hane başına bu kesintilerin maliyeti hesaplandı. Türkiye'de ortalama her hanede 6 kredi kartı olduğu varsayılırsa hane başına 4 bin 500 lira ek vergi ödenmiş olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum