Van'da PTT Kargo aracılığıyla 130 bini aşkın kitap öğrencilere ulaştırıldı

Van'da PTT Kargo aracılığıyla 130 bini aşkın kitap öğrencilere ulaştırıldı

Van'da öğrencilerin kitaba ulaşımını kolaylaştırmak ve kitap okuma oranını artırmak amacıyla başlatılan "Kitap Van Projesi" kapsamında öğrencilerin internet sitesinden sipariş ettiği 130 binin üzerinde kitap, ücretsiz olarak evlerine ulaştırıldı.

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçen yıl başlatılan "Kitap Van Projesi" projesi kapsamında öğrencilere verilen kitap desteği bu yıl da devam ediyor.

Öğrencilerin okumak istedikleri kitaplara kolaylıkla ulaşmasını sağlamak amacıyla "www.kitapvan.gov.tr" sitesini açan Valilik, çocukların yaş ve eğitim seviyelerine uygun kitapların belirlenmesi için "Kitap Değerlendirme Kurulu" oluşturdu.

Yürütülen çalışmalar sonucu belirlenen kitapların tanımlandığı siteye üye olan öğrenciler, buradan okumak istedikleri kitapları seçerek adreslerine gönderilmesini istiyor.

İpekyolu ilçesindeki Kitap Van Projesi Ofisi'nde görevli 10 uzman öğretmen, öğrencilerin talep ettiği kitapları Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın mesajıyla paketliyor.

Hediye paketleri, PTT Kargo görevlileri tarafından il ve ilçe merkezlerinin yanı sıra en ücra mahallelerdeki öğrencilere ulaştırılıyor. Okudukları kitabın özetini yazarak siteye yükleyen öğrenciler, yeniden kitap talebinde bulunma hakkı kazanıyor.

Tüm öğrencilerin kitapla buluşturulmasının hedeflendiği proje kapsamında şu ana kadar 130 bini aşkın kitap evlere teslim edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.