Van’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı

Van’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün yararlanıcısı olduğu ‘Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi’ kapsamında Van’da “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Ça...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün yararlanıcısı olduğu ‘Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi’ kapsamında Van’da “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı” düzenlendi.

Van Vali Yardımcısı Atif Çiçekli’nin başkanlığında yapılan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı’na Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı. Açılış konuşması yapan Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, “Günden güne kadınlarımızın bütün alanlarda konumlarının daha güzel, daha yüksek seviyelere getirilmesi büyük önem arz etmekte. Tabi burada sivil toplum örgütlerinin de kadınlarımızın konumlarını yükseltilmesi için çabalarını da göz önünde bulundurmamız gerekiyor ve onlardan da bu çabaların ve bu konumların daha güzel boyutlara getirilmesi için bazen resmi, bazen kişisel çabalarla bizlere yönelik çok daha güzel açılımlar yaptığını görmekteyiz. Bakanlık olarak en büyük çaba ve temennimiz, kadın denilince akla şiddetin gelmediği medeni bir toplum seviyesine ulaşmaktır” dedi.

Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu ise, “Ülkemizin kadın erkek eşitliğinin sağlanması ve kadının güçlendirilmesi konusunda yasal düzenlemelerin hepimizin bildiği gibi hemen hemen tamamlanmış durumda. Bu düzenlemelerin kadına yönelik şiddetle mücadelede çok önemli ilerlemeler sağlandığını, ancak kadına yönelik şiddetle mücadeledeki yasal düzenlemeler kadar bu düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanması mağdur için oldukça önemlidir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu inancı ile şiddete karşı. Bakanımızın da sürekli telaffuz ettiği gibi sıfır tolerans etkisi ile çalışmalarımızın olması gerekir.

Ustaoğlu, Bakanlığın yararlanıcısı oldukları projenin iki temel bileşende oluştuğunu ve teknik destek bileşeni kapsamında 26 ilde kadına yönelik şiddet konusunda destek hizmet sunan temel kurum ve kuruluşlara mevcut durum analizleri ve eğitim ihtiyaç analizlerinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Van ’da kurulacak olan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu’nun yapısı, il eylem planlarının hazırlanma ve raporlama süreçleri tartışıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.