Valilikten Filistin için yardım çağrısı

Valilikten Filistin için yardım çağrısı

Konya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı, Filistin halkına yardım kampanyalarına karşı daha duyarlı olunmasını istedi.

Valilik İl İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Filistin'de işlenen katliamı görmezden gelmenin suça iştirak etmekle aynı olduğu belirtildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin'deki katliamı sona erdirmek adına diplomatik girişimlerde bulunduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Dünyanın dört bir yanında başlatılan yardım kampanyalarına destek vermek bir insanlık mecburiyetidir. İsrail bombardımanından binin üzerinde Filistinli kardeşimiz hayatını kaybederken, binlerce insan da barınma, açlık, susuzluk, salgın hastalıklarla karşı karşıyadır. Nerde bir ah sesi duysa koşan Konyamız bugün de bu çığlıklara en üst seviyede duyarlılık göstermiştir ve göstermeye de devam etmektedir.”
Medeni dünyanın gözleri önünde yaşanan bu insanlık dramına bir an önce son verilmesinin vurgulandığı açıklamada, bebekleri, kadınları, yaşlıları ve orantısız bir güçle bir milleti yok etmeye çalışan İsrail nefretle kınandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.