Vali Yavuz’dan Kanser Haftası Mesajı

Vali Yavuz’dan Kanser Haftası Mesajı

Muş Valisi Seddar Yavuz, Kanser Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Vali Seddar Yavuz, 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında, “Çağımızın en büyük ve yaygın sorunları arasında ye...

Muş Valisi Seddar Yavuz, Kanser Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Seddar Yavuz, 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında, “Çağımızın en büyük ve yaygın sorunları arasında yer alan kanser; başlıca ölüm nedenlerinden birisidir. Tedavisi mevcut olmakla birlikte, tedavi süreci hastalar ve aileleri için oldukça zor ve yorucudur. Kanser, beraberinde taşıdığı fiziksel rahatsızlıkların yanı sıra; sosyal, maddi ve manevi yönleri ile kişi ve çevresi için mücadelesi zor bir hastalıktır. Dünya genelinde de kanser hastalığının yükü her geçen gün artış göstermektedir. Yirmi birinci yüzyılda kanser konusunda en önemli kontrol stratejisinin korunma ve erken teşhis olduğu bilinen bir gerçektir” dedi.

Tıp biliminin gelişmesi, yaygın hale gelen spor faaliyetleri, insanların eskiye göre daha bilinçli beslenme, daha sağlıklı yaşama istekleri kanser hastalığının önüne geçme konusunda kendilerini güçlü kılacağını ifade eden Vali Yavuz, “Erken tanı ve tedavi ile kanserli hastalarda önemli oranda iyileşme mümkün olabilmektedir. Bilgi eksikliği, korku, ihmal gibi nedenlerle insanlar zamanında doktora başvurmamakta; böylece tanı gecikmekte, tedavi de güçleşmektedir. 1-7 Nisan Kanser Haftası vesilesiyle başta anne ve babalar olmak üzere tüm toplumumuzun kanserle ilgili duyarlılık ve farkındalığın artırılması gerektiğini bir kez daha vurgulamak isterim. Bu duygu ve düşüncelerle Kanser Haftası münasebetiyle; tüm insanlarımıza hastalıklardan korunmak için doğru beslenmenin önemini hatırlatarak, halen kanser hastalığından muzdarip olan vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.