Vali Tutulmaz, Halka Aşure Dağıttı

Vali Tutulmaz, Halka Aşure Dağıttı

Muharrem ayı dolayısıyla Kızılay Siirt Şubesi tarafından yaptırılan aşure, Vali Mustafa Tutulmaz tarafından vatandaşlara dağıtıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı ve her kesimden vatandaşların temsil edildiği aşure etkinliği, il...

Muharrem ayı dolayısıyla Kızılay Siirt Şubesi tarafından yaptırılan aşure, Vali Mustafa Tutulmaz tarafından vatandaşlara dağıtıldı.

Renkli görüntülerin yaşandığı ve her kesimden vatandaşların temsil edildiği aşure etkinliği, il Müftüsü Faruk Arvas’ın okuduğu duaya başladı. Güres Caddesi, Kızılay İşhanı önünde yapılan aşure dağıtımına katılan Vali Tutulmaz, etkinliği düzenleyen Siirt Kızılay Şube Başkanlığına ve Sponsor olan Güres AVM yetkililerine teşekkür edip, ”Milli kültürümüzdeki bu özel günler, toplumda hoşgörüyü, birlik ve beraberliği, barışı ve kardeşliği ön plana çıkarır. Bu anlamlı ve mübarek günün, birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını diler, tüm vatandaşlarımızın aşure gününü tebrik ederim.” diye konuştu.

Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık ise Muharrem ayı nedeniyle geleneksel olarak aşure dağıttıklarını ifade edip, bu anlamlı geleneğin birlik ve beraberlik içinde devam edeceğini belitti.

Daha sonra aşure kazanlarının başına geçen Vali Tutulmaz, vatandaşlara aşure dağıttı. Güres Caddesinde yapılan etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.