Vali Mutlu: 10 İşçi Öldü, Olayla İlgili 8 Kişi De Gözaltına Alındı

Vali Mutlu: 10 İşçi Öldü, Olayla İlgili 8 Kişi De Gözaltına Alındı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, asansör kazasıyla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Mutlu, ölen işçi sayısının ise şu ana kadar 10 olarak tespit edildiğini belirtti. Asansör kazasının yaşandığı inşaat alanına...

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, asansör kazasıyla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Mutlu, ölen işçi sayısının ise şu ana kadar 10 olarak tespit edildiğini belirtti.

Asansör kazasının yaşandığı inşaat alanına gelen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Mutlu, kazada ilk belirlemelere göre 7 işçinin hayatını kaybettiğini söyledi. Mutlu, ölen işçilere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. Olay yerinde 3 kişinin daha cesedinin olabileceğini bildiren Mutlu, bununla birlikte ölen işçi sayısının 10 olarak görüldüğünü dile getirdi. Mutlu, bu sayının daha da artıp artmayacağının ise şimdilik belli olmadığını belirtti. Asansörün düştüğü alanda hem işçilerin cenazelerinin hem de yük bulunduğu bilgisini veren Mutlu, itfaiye ekiplerinin bu alandaki çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Hüseyin Avni Mutlu, olayla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Adli tahkikatın hemen başlatıldığını söyleyen Mutlu, tahkikat sonucunda gözaltı sayısının da artabileceği bilgisini verdi. Olayı kaza olarak kabul etmediklerini ifade eden Mutlu, bu tür yerlerde güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiğine vurgu yaptı. Mutlu, aldığı bilgiye göre asansörün 32’inci kattan düştüğü bilgisini basın mensuplarıyla paylaştı. Olayla ilgili itfaiyeye saat 19.45’te ihbarın geldiğini açıklayan Mutlu, inşaattaki çalışmanın ise 19.00’da bitmiş olması gerektiğini aktardı. İş güvenliğinin önemine dikkat çeken Hüseyin Avni Mutlu, mevzuatta bir eksiklik olmamasına karşın uygulamada sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Mutlu, olay yerindeki çalışmaların itfaiyenin koordinasyonunda devam ettiğini ifade etti.

İnşaat alanı önünde toplanan vatandaşlarda slogan atarak kazaya tepki gösterdi. Vatandaşlarla çevik kuvvet polisleri arasında zaman zaman arbede yaşandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.