Vali Altıparmak: Kendini İyi Yetiştirmiş Polislere Her Zaman İhtiyaç Var

Vali Altıparmak: Kendini İyi Yetiştirmiş Polislere Her Zaman İhtiyaç Var

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 2014-2015 eğitim dönemi törenle başladı. Törende konuşan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, hiçbir adamı olmayan, hiçbir insana güvenmeyen, ancak kendini yetiştirmiş, amirlerinin gözünde itibar gören...

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 2014-2015 eğitim dönemi törenle başladı. Törende konuşan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, hiçbir adamı olmayan, hiçbir insana güvenmeyen, ancak kendini yetiştirmiş, amirlerinin gözünde itibar gören polislere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Vali Altıparmak; insanların, kişisel inançları, kaygıları, ideolojileri olabileceğini, bunu asla göreve yansıtmadan adil ve eşit davranarak yapmanın yollarını aramaları gerektiğini belirten Altıparmak, "Böyle davranırsak bizler için de, vatandaşlarımız için de çok farklı bir konuma gelir; itibarınız, onurunuz ve güvenilirliğiniz fevkalade yüksek olur." dedi.

Polisliğin disiplin mesleği olduğunu hatırlatan Altıparmak şöyle konuştu: "Polis üniforması üstünde göbek büyüten değil, hangi yaşta olursa olsun üniformanın altında bulunduğu sürece kendi yaş guruplarının önünde koşan insandır. Farklı bir sorumluluğun altına giriyorsunuz, bunun kıymetini bilin. Sizin yerinizde olmak isteyen, binlerce insan içinde, hem seçkin hem seçilmiş insanlarsınız."

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, öğrencilere Erzurum’u tanımaları yönünde de tavsiyelerde bulundu. 'Bu şehri iliklerine kadar öğrenin.' diyen Altıparmak, "Hangi şehri kim, hangi tarihte yapmış, bu şehir nereye gidiyor. Bunları okuyun tanıyın göreceksiniz ki şehre katkınız olacak. Bu şehre gelecek olan şehrin valisine, belediye başkanına, emniyet müdürüne, savcısına yönetimsel anlamda da fiziksel anlamda da olumlu anlamda yansıyacaktır. Sizlere özel bir tavsiyem var. İli öğrendiğiniz tanıdığınız gibi, ilin fırsatlarını da değerlendirin. Erzurum’da tiyatro var, sinema var, her şeyden öte kayak merkezi var. Kayak öğrenmeden Erzurum’dan ayrılmayın." dedi.

Doğru iş yapıp doğru hedeflerin peşine koştuğunuz sürece her zaman yanınızda olacağız diyen Vali Altıparmak; tüm öğrencilere yeni eğitim öğretim döneminde başarılar diledi.

PMYO Müdürü Nurettin Gökduman toplam ise 217 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirterek, amaçlarının Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı insan haklarına saygılı personeller yetiştirmek olduğunu kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.