Vakıflar Bölge Müdürü, Başkan Çakır’ı Ziyaret Etti

Vakıflar Bölge Müdürü, Başkan Çakır’ı Ziyaret Etti

Vakıflar Bölge Müdürü Halil Taşkesen, Vakıflar Haftası dolayısıyla beraberinde Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli ve bazı vakıf başkanları ile birlikte Malatya Büyükşehir Beled...

Vakıflar Bölge Müdürü Halil Taşkesen, Vakıflar Haftası dolayısıyla beraberinde Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli ve bazı vakıf başkanları ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.

9-15 Mayıs tarihleri arasında Vakıflar Haftası’nı kutladıklarını belirten Vakııflar Bölge Müdürü Halil Taşkesen, her yıl Vakıflar Haftası münasebetiyle kutlamalar yaptıklarını söyledi. Taşkesen, “Bu yılki Vakıf Haftası’nın teması ‘Vakıf ve Sivil Toplum’ olarak belirlendi. Vakıflar, aslında bir sivil toplum örgütüdür. Tarihi süreç içerisinde bakıldığında ahilik teşkilatından tutun günümüze kadar vakıflar bu tür teşkilatlarla iç içe çalışmış. Sivil toplum örgütleri ile vakıflar, toplumun katmanları arasında kardeşlik ve huzurun tesisi için katkı sunan kuruluşlardır” şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise vakıfların medeniyetimizde çok önemi bir yere sahip olduğunu belirtti. Çakır, “Karşılıksız yardımlaşmayı vakıflar aracılığı ile öğrendik. Selçuklu ve Osmanlı döneminde vakıfçılık tamamen bir medeniyete dönüştü. Sosyal devletin temelleri, aslında vakıflarla atılmış oldu. Günümüzde de vakıflarımız üstlenmiş olduğu misyonunu sürdürmesi gerçekten bizim kadim tarihimizin sahiplenilmesi, değerlerimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılması anlamında çok önemli. Bu anlamda vakıflarımız çok önemli bir görev ve sorumluluk üstlenmiş durumda. Bütün çalışanların ve sizlerin Vakıflar Haftası’nı kutluyorum” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.