Vakıf Hastanesi çalışanları kan bağışında bulundu

Vakıf Hastanesi çalışanları kan bağışında bulundu

Konya Vakıf Hastanesi'nde sağlık durumu müsait olan yaklaşık 50 personel, Kızılay'ın kan bağışı kampanyasına destek verdi.



Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Kızılay Haftası kapsamında kan bağışı kampanyaları yapılıyor. Bu seneki kampanyaya Konya Vakıf Hastanesi çalışanları da destek verdi. Kan bağışının önemine dikkat çekmek ve bu konudaki hassasiyeti artırmak isteyen hastane personeli, kan verme isteğini Kızılay Konya şubesine iletti. Kızılay yetkilileri de bir doktor ve 3 sağlık personeliyle Vakıf Hastanesi'nde kan alma birimi oluşturdu.
Sağlık durumu el veren yaklaşık 50 doktor, hemşire ve yardımcı personel Kızılay'ın toplama birimine gelerek kan bağışında bulundu. Bazı doktor ve hemşireler ilaç kullandığı için kan veremedi. Kanları özenle alan Kızılay çalışanları, hastane yetkililerine teşekkür etti.
Vakıf Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. İlker Özdemir, Kızılay'ın son yıllarda kan bağışı etkinliklerine daha çok önem vermeye başladığını ifade etti. Kızılay'ın 'bir milyon iyi insan arıyoruz' sloganına atıfta bulunan Dr. Özdemir, "İyi insanlardan olmak için kan bağışına destek veriyoruz." dedi.
Ameliyat öncesinde uygun kan bulabilmenin zorluğunu en iyi sağlık çalışanlarının bildiğini dile getiren Özdemir, "Kan bağışının önemine dikkat çekmek ve halkın bu konuya hassasiyetini artırmak için böyle bir etkinlik düzenledik." diye konuştu.
Uygun kanların bulunup, sınıflandırılması ve korunması konusunda Kızılay'ın büyük bir rolü olduğunu hatırlatan Özdemir, önümüzdeki dönemde de benzer faaliyetler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.