Vahşet yüreklerimizi yakıyor

Vahşet yüreklerimizi yakıyor

Demokrat Parti (DP) Konya İl Başkanı Rasık Özdemir, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında İsrailin Gazzede yaptığı vahşetin tüm insanlığın yüreğini yaktığını söyledi.

Özdemir, yaşanan insanlık dramına rağmen dünyanın sessiz kalmasını da eleştirdi. Özdemir, “Hepinizinde bildiği gibi, Gazze’de bütün dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşanmakta, dünyada bu olaya seyirci kalmaktadır. Sözde terörizmle mücadele edenlerin bugün Gazze’de yaşanan vahşet karşısında sessiz kaldığını, bu sınavdan başarısız çıktığını, Gazze’de yaşanan vahşetin tüm dünyada vicdan sahibi insanlara büyük acı vermektedir. Gazze’de, İsrail tarafından Müslüman kanı akıtılmakta, bebekler, çocuklar, kadınlar ve ihtiyarlar acımasızca katledilmekte ve ne acı ki, bütün dünya bu vahşeti naklen seyretmektedir. Başbakanın yaptığı barış çalışmaları ise yetersiz kalmıştır. Yapılan Ortadoğu turları turistik gezi olmaktan öteye gidememekte, sonuçlar alınmamaktadır. Hükümetin bir an önce sert tedbirler uygulamaya koymalı, İsrail’le yapılan bütün anlaşmaları derhal iptal ederek, İsrail Büyükelçisi’nin de istenmeyen adam ilan edilerek ülkesine göndermesi gerekmektedir” dedi.

Özdemir, toplantının ikinci bölümünde yaptığı açıklamada ise partisinin kuruluşunun 63. yıldönümüne ve AKP Hükümetinin yanlış politikalarına değindi. Özdemir, “7 0cak 1946 Türk siyasi hayatının önemli günlerinden biridir. Bundan 63 yıl önce CHP’den ayrılan 4 milletvekili Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir hareketin temellerini atmışlardır. Celal Bayar, Adnan Menderes, Fuat Köprülü ve Refik Koraltan siyasi literatüre “dörtlü takrir” olarak geçen önergenin parti yönetimi tarafından reddedilmesi üzerine CHP ile yollarını ayırarak 7 Ocak 1946 tarihinde Demokrat Partiyi kurmuşlardır. Demokrat Parti ve onun devamı niteliğindeki Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi iktidar veya iktidar ortağı olduğu dönemlerde, ülkemizin kalkınması için projeler üretmiş, ülkenin kalkınması ve gelişme sürecinde çok önemli projelere imza atmışlardır. Ülkemiz Demokrat parti ve onun devamı partiler ile çağdaş seviye çizgisine ulaşmıştır” diyerek partisinin yaptığı hizmetleri değerlendirdi.
Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu durumun bir çıkmaz olduğunu da söyleyen Özdemir, “Ülkemiz kötü yönetimlerin sonucu olarak günden güne krize batmaktadır. Bugün 506 milyar dolar borç batağında ve 283 katrilyon faiz ödendi. Adeta bir rant ülkesi olduk. Bugün 1,5 milyon suç dosyası Yargıtay’da beklemektedir. Çalışanın yüzde 81’i kredi kartı borçlusudur. Çiftçi ödeyemediği borçlar nedeniyle tarlasını haciz yolu ile kaybetmekte, esnaf siftah yapamamakta, kepenkler birer birer kapanmaktadır. Türkiye’de her yüz kişiden 25 i işsiz durumdadır. İşsizlik çok vahim sonuçlar doğurmakta, insanlarımız sosyal patlamanın eşiğine gelmektedir. Türkiye’de 2002 de sıfır terör varken, şimdi analar ağlamakta, çocuklar yetim kalmaktadır. Terör artık dünya ülkelerini de yaralamaktadır. Tüm bunlara rağmen Başbakanımız durmak yok, yola devam demekte. Evet, durmak yok AKP ile yolsuzluğa, işsizliğe, rüşvete, parti ayrımcılığına ve torpile devam var. Dünyada ve ülkemizde yaşanan bu kritik dönemde görülüyor ki, ülkemizin Demokrat Parti ve onun zihniyetine ihtiyacı var, Türkiye’nin bir değişim zihniyetine ihtiyacı vardır. Yüzde 62’si genç nüfusun üretime katkıda bulunmasına ihtiyaç vardır. Doğu ile batı arasında bir kültür köprüsü kurulmasına ihtiyaç vardır. Finans, enerji, gıda, şeffaf ekonomi köprüsüne ihtiyaç vardır” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.