Uzun’un yeni kitabı yayınlandı

Uzun’un yeni kitabı yayınlandı

Eğitimci Hasan Uzun’un 7. kitabı “İti - Razı Olan Var mı?” yayınlandı.

İlk olarak yayınladığı “Şeytan Arkadaşlık İsteği Gönderdi"kitabı ile büyük kitlelere ulaşan Uzun, daha sonra çocuklara ve yetişkinlere hitap eden 6 kitap daha yayınladı.

 “İti - Razı Olan Var mı?” kitabı hakkında Merhaba’ya konuşan Eğitimci Hasan Uzun, “Kitabım Haziran ayının sonunda  yayınlandı. Şu an okuyucularım kitapla buluşuyor. Kitaba ilgi var. Kitabımda çocuk ve televizyon ilişkisini anlatıyorum. Bir araştırma kitabı. Yetişkinlere yönelik bir kitap. aslında sadece çocukların televizyonla ilişkisi değil yetişkinlerin de televizyon ile ilişkilerini ele alıyorum. Televizyon genelinde dizilere yoğunlaştım” dedi.

3-5-016.jpg

BİN ÇOCUĞUN KATILDIĞI ANKET

Dört ve beşinci sınıflara giden yaklaşık bin çocuk üzerinde bir anket yaptığını ifade eden Uzun, şu ifadelere yer verdi: “Bu araştırma sonucunda çocukların çizgi filmden çok dizileri izlediğini gördüm. Ve izledikleri diziler yetişkinlere yönelik diziler. Genel kanı 10-11 yaşındaki çocukları çizgi film izlediği yönde fakat bu doğru değil. Genel anlamda çocuk, televizyon, diziler, ve bunların etkileri üzerine yazdım. Televizyonun dışında sosyal medya ve internetin de etkilerine değindik. Tesbitlerin ardından ‘Ne yapılması lazım? Alternatif ne oluşturulması lazım?’ sorularının cevaplarını da kaleme aldım. Bu diziler, televizyon böyle zararlıdır deyip geçmedik. Bilinçli bir şekilde nasıl izleyebileceğimizi, ikinci olarak da televizyonu kullanmayacaksak yerine neyi koyacağız sorularının cevaplarını aradık. Önceki kitaplarımdan farklı olarak anne baba adayları ve anne babalara yönelik yazdım.”

KİTABIN İSMİ NEREDEN GELİYOR?

Kitabın ismi hakkında da konuşan Uzun, şu ifadelere yer verdi: “Bu kitap biraz araştırma inceleme üzerine olduğu için çok da espri koyamadım. Akıcı bir kitap olmasına gayret ettim. Bu noktada insanların okuması lazım, insanlara faydalı olması lazım diye düşündüm. Bunun için de güzel bir başlık ve güzel bir giriş olması gerekiyor diye düşündüm. Kitabımın girişinde köpeklere televizyon kanalı açılması ve bununla ilgili bir referandum çalışmasını anlatan bir hikaye var. Burada ‘İti razı olan var mı?’ diye bir ifade geçiyor. Bundan esinlenerek kitabımın ismini ‘İti - Razı Olan Var mı?’ koydum. Ravza Yayınları’nda çıktı kitabım. 3 kitap çalışmam daha var. Tüm anne baba ve adaylarına kitaba ulaşıp okumalarını tavsiye ediyorum. Seçkin kitapçılarda ve internet kitap satış sitelerinde bulabilirsiniz.”

HASAN UZUN KİMDİR?

1989 'da Manisa'nın Salihli ilçesinden dünyaya gönderilen yazar, 4 yaşından itibaren Konya'nın Beyşehir ilçesinde hayatını sürdürmektedir. Burada Öğretmen Lisesi'ni bitirdikten 4 yıl sonra da Selçuk Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olarak Sınıf Öğretmenliği mesleğine aynı yıl başladı. 25 yaşında yazdığı "Ateş Düşürücü"den önce yazdığı ve ilk kitabı olan, 24 yaşının eseri "Şeytan Arkadaşlık İsteği Gönderdi" kitapları ile ses getirdikten sonra "Bugün Allah için ne Tivitledin?" "Sensörlü Cennet Kapısı" gibi ilginç eserlerle de okurlarıyla buluştu. Ardından, çocuklara yönelik yazdığı "Öpücük Atan Mandalina" kitabı ise yazarın bizzat yaşadığı olayların hikayeleştirilmesinden oluştuğu için kısa zamanda büyük ilgi gördü. “Kur’an’a Konan Bal Arısı” kitabı ile de beğeni aldı.  Yeni kitap çalışmalarına tüm hızıyla devam eden yazar kendisini, “Evsiz (evli değil) ve hiç çocuk babası. Aynı zamanda 3 çocuk amcası ve 6 çocuk dayısı. Sosyal medya gözlemciliği de yapan yazarın mal varlığı şu an itibarı ile 986 kitap ve 291 dergiden ibarettir ve gün geçtikçe servetine servet katmaktadır” ve “Türkiye'de soyadı ile en uyumlu insanlar kategorisinde başı çekiyor” şeklinde tanımlıyor.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.