Uzak Okula Nakledilen Öğrenci Velilerinden Boykot Çağrısı

Uzak Okula Nakledilen Öğrenci Velilerinden Boykot Çağrısı

Ortaokula dönüşen Şanlıurfa Müslüm Güle İlköğretim Okulu'nun ilk kademesinde okuyan ilkokul öğrencilerinin Akşemsettin İlköğretim Okulu'na nakledilmesi velilerin tepkisine yol açtı. Mahalleye uzak ve yol sorunu olan okula öğrencilerini...

Ortaokula dönüşen Şanlıurfa Müslüm Güle İlköğretim Okulu'nun ilk kademesinde okuyan ilkokul öğrencilerinin Akşemsettin İlköğretim Okulu'na nakledilmesi velilerin tepkisine yol açtı. Mahalleye uzak ve yol sorunu olan okula öğrencilerini göndermeyeceğini söyleyen veliler, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak yetkilileri protesto etti.

    Şanlıurfa Akşemsettin Mahallesi'nde bulunan Müslüm Güle İlköğretim Okulu ortaokula dönüştü. Bu okulda okuyan ilk kademe öğrencileri ise Akşemsettin İlköğretim Okulu'na nakledildi. Mahalleye yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta olan okulun yollarının da elverişli olmaması velileri çileden çıkardı. Çoğunluğu bayan olan yaklaşık 50 kişilik veli grubu İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde durumu protesto etti. Çocuklarının eski okuluna veya yakın bir okula nakledilmesini isteyen veliler, çocuklarını okula göndermeyeceklerini ifade etti.

    Okulun uzak olması ve yolunun olmamasının büyük bir sorun olduğunu dile getiren Akşemsettin Muhtarı Ahmet Eskiler, "Mahalleli büyük mağduriyet yaşıyor. Her yere başvurduk sorunu çözemedik. Okul uzak. Okulların yolları yok. Ama sesimizi duyan da yok." diyerek duruma tepki gösterdi.

    Tüm milletvekillerini aradıklarını ancak milletvekillerinin ilgisiz kaldıklarını kaydeden öğrenci velisi Mehmet Aslan ise “Bugün Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul dönüştürme adı altında mahalleye uyguladığı zulüm herkesin görmesi için buradayız. Çocuğumuzu şimdi güven içinde okula gönderemeyeceğiz. Akşemsettin İlköğretim Okulu mahallemizden 3 kilometre uzakta bulunmaktadır. Yolları elverişli değil, burada oturan mahalle sakinlerinin maddi durumumuz olmadığından ücretli serviste tutamıyoruz. Buradaki hiçbir yetkili bizi anlamadı. AK Parti'deki bütün vekilleri aradık, ‘ilgileniriz’ demelerine rağmen bugün okullar açıldı, hala ilgilenen yok. Peki, bu sorunu kim çözecek?” diye sordu.

    Aslan, "Çocuklarımızın eğitim hakkını Milli Eğitim yetkilileri ve siyasetçiler engellemiş sayılır." ifadelerine yer verdi.

    Bu durumda çocuklarını okula gönderemeyeceğini belirten Mehmet Kaya isimli veli ise "Yol yok, mesafe hiçbir çocuğun yürüyemeyeceği kadar fazla, çocuklarımızı bu şartlarda okula gönderemeyeceğiz. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Bu sorunumuz bir an önce çözülsün. Okula gidemeyecek olan bu çocuklarımızın tek sorumlusu bizi Milli Eğitim Müdürlüğü'nün olmayan insafına bırakan siyasetçilerdedir. Telefonda söz verip sorunu halletmeyen siyasetçiler sorumludur." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.