Uyumadan önce yapılması gereken tek şey bu! Çok sağlıklı

Uyumadan önce yapılması gereken tek şey bu! Çok sağlıklı

İnsanlar uyumadan önce neler yapıp yapamayacağını merak ediyor. Sağlık açısından yapılabilecek tek şeyin bu olduğu belirtildi.

Uyku, insanların günlük yaşantısı düzenleyen temel faktör olarak bilinir. Günün en az üçte birini uykuya ayırmanın faydaları saymakla bitmiyor. Uyumadan önce telefonla oynamanın zararlı olduğu bildiriliyor. Dizi ve film izlemek de aynı şekilde uykunun kalitesiz hale gelmesine neden olabiliyor. Uyumadan önce yapılabilecek en iyi aktivitenin kitap okumak olduğu belirtiliyor.

saat-1.jpg

UYUMADAN ÖNCE BUNU YAPIN

Okuma, uyumadan önce rahatlamanın harika bir yoludur. Yani yatma vakti hikayeleri (masallar) sadece çocuklar için değildir. Browning, “Okuma, beyninizi ve vücudunuzu uykuya hazırlamak için rahatlamanın harika bir yoludur” diyor. Dr. Lindsay Browning kişisel olarak uykuya dalarken haber podcast'leri veya sesli kitaplar dinlemekten hoşlanmadığını belirtiyor. Browning, uyku öncesi kitap okuma alışkanlığının, uykuya dalmadan en az 20 dakika önce başlaması gerektiğini de vurguluyor. Bu yüzden uyumadan önce kitap okumanın faydaları saymakla bitmiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.